Victorie cu FYROM și locul 15 în Divizia B pentru echipa națională U16 masculin

România a încheiat participarea la Campionatul European U16 masculin – Divizia B cu o victorie. Reprezentativa pregătită de Sebastian Man a dispus de FYROM, scor 88-77, după o partidă ce a necesitat o repriză suplimentară.

A fost un meci cu multe realizări pe tabela de marcaj. Tricolorii au înscris 26 puncte în primul sfert și au condus aproape în permanență pe tabela de marcaj în primele 20 minute de joc efectiv. La pauză, România conducea cu scorul de 44-42.

Echilibrul s-a menținut în continuare. România conducea cu trei puncte la intrarea în sfertul 4. Compatrioții noștri nu au marcat în ultimele 114 secunde de joc efectiv, iar macedonenii au profitat pentru a egala situația la 75.

Elevii lui Sebastian Man au controlat repriza de prelungiri. Adversarul nu a înscris niciun coș din acțiune, marcând două puncte de la linia de pedeapsă. În schimb, tricolorii au punctat atât din interiorul, cât și din afara semicercului, dar și de la linia de pedeapsă. De altfel, meciul s-a încheiat cu cea mai mare diferență înregistrată pe tabela de marcaj.

Mihai Măciucă a încheiat turneul cu o prestație impresionantă. El a înscris de șapte ori din spatele semicercului și a terminat cu 35 puncte marcate, 33 dintre ele consemnându-se cu aruncări din acțiune. Constantin Gavriloaia a avut 16 puncte și 10 recuperări, însă a pierdut posesia mingii de zece ori. George Blaj Voinescu a reușit 15 puncte, 10 recuperări, 7 pase decisive, 3 intercepții și 3 capace, iar Andrei Arion a izbutit 9 puncte, 12 recuperări și 9 pase decisive cu 8 posesii pierdute.

România s-a clasat pe locul al 15-lea din totalul de 24 echipe participante. Tricolorii au avut patru victorii și patru înfrângeri. Ei au încheiat turneul cu o victorie pentru a opri o serie de trei înfrângeri consecutive. Acesta a fost ultimul meci oficial jucat de o echipă națională a României în această vară.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.