Victorie și calificare în grupa valorică 1-8 pentru România U16 feminin la CE – Divizia B

România U16 feminin a repurtat o victorie categorică în fața Elveției în ultima zi din faza inaugurală a Campionatului European – Divizia B, din Macedonia. Rezultatul final al unei partide decisive pentru calificarea în prima grupă valorică în cel de-al 2-lea eșalon european a fost de 66-20.

Partida a fost controlată de compatrioatele noastre. Ele s-au desprins constant, adversarul fiind limitat de apărarea formației pregătite de către Cătălin Tănase. România a fost superioară la absolut toate capitolele statistice, exceptând procentajul la aruncările libere.

Roberta Salatioan a avut 14 puncte, 8 recuperări, Nicoleta Ghiță a adăugat 13 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive, alte două jucătoare atingând borna 10 în dreptul punctelor marcate pentru România. În replică, nicio jucătoare nu a înscris mai mult de 5 puncte pentru Elveția.

În urma acestui rezultat, România are 3-1 la general și se clasează pe locul al 2-lea în clasamentul final al grupei din prima fază a competiției. Prin urmare, tricolorele s-au calificat în grupa valorică 1-8 la Campionatul European U16 feminin – Divizia B.

România U16 feminin este a 2-a echipă care izbutește această performanță în această vară. Prima a fost România U18 feminin, la Campionatul European – Divizia B, de la București. În cele din urmă, compatrioatele noastre s-au clasat pe locul al 6-lea la U18 feminin.

De notat că România U16 feminin are 0-1 în grupa valorică 1-8. În Grupa E, elevele lui Cătălin Tănase vor întâlni Slovenia, respectiv învingătoatea meciului dintre Ucraina și Irlanda.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Victorie și calificare în grupa valorică 1-8 pentru România U16 feminin la CE – Divizia B

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.