Venezia învinge Banvit după trei reprize de prelungiri în BasketballCL 2017/18

Umana Reyer Venezia a învins Banvit Bandirma, scor 91-87, în prima etapă a sezonului regulat din Basketball Champions League. Faza grupelor a demarat cu o confruntare ce a opus ocupantele locurilor 4 și 2 în ierarhia finală a ediției inaugurale în această competiție.

Campioana în exercițiu a Italiei și deținătoarea Cupei Tuciei au avut nevoie de trei reprize prelungiri pentru stabilirea învingătoarei. Italienii au restabilit egalitatea cu un coș de trei puncte marcat pe sirena ce a anunțat încheierea timpului regulamentar de joc.

Coșul în cauză a venit imediat după o aruncar liberă ratată de turci și poate fi urmărit în imaginile alăturate. Marquez Haynes, americanul care a trecut și prin Euroliga masculină, a marcat coșul care a trimis partida în prelungiri.

Venezia a profitat de moralul superior obținut prin prisma celor întâmplate pe finalul timpului regulamentar pentru a se desprinde pe tabela de marcaj în repriza suplimentară. Replica a venit din partea lui Adonis Thomas. Acesta a marcat un coș de trei puncte cu fault, transformând libera suplimentară pentru a egala la 91, trimițând meciul în a 2-a repriză suplimentară.

Banvit a marcat primele patru puncte ale celei de-a 2-a reprize suplimentare. Replica a venit de la Gediminas Orelik, jucător venit la Venezia tocmai de la gruparea din Bandirma. Ulterior Biligha a împărțit două aruncări libere și a restabilit egalitatea pentru a trimite meciul în cea de-a 3-a repriză de prelungiri.

Același Orelik a marcat puncte importante în cea de-a 3-a repriză suplimentară. El a înscris un coș de trei puncte, după care a punctat din interiorul acestuia. La intrarea în ultimul minut al celei de-a 3-a secvențe de prelungiri, Orelik a înscris însă o dată un coș de trei puncte. Italienii au controlat ultimele momente ale acestui joc și s-au impus la PalaSport Taliercio.

De notat că formația pregătită de către Walter De Rafaele s-a desprins la 44-28 după 20 minute de joc. Avantajul italienilor era de 14 lungimi, scor 64-50, la capătul celui de-al 3-lea sfert. Banvit a marcat 30 puncte în secvența decisivă și a preluat conducerea, înaintea coșului de trei puncte care a trimis jocul în prelungiri.

Orelik a avut 24 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive, Haynes a totalizat 22 punce, 6 pase decisive, iar Watt a terminat cu 19 puncte, 6 recuperări pentru Venezia. Italienii au avut 14/22 la aruncările de trei puncte și au terminat cu 50% la aruncările din acțiune, respectiv cu 14 libere ratate.

Thomas a replicat cu 25 puncte, 5 recuperări, Kulig a adăugat 19 puncte, 13 recuperări, alți patru jucători ai turcilor având peste 10 puncte macate. Banvit a irosit 18 aruncări libere din cele 47 de vizite la linia de pedeapsă.

Marius Ciulin a făcut parte din brigada de arbitri care a oficiat această confruntare.

Foto: www.championsleague.basketball

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Venezia învinge Banvit după trei reprize de prelungiri în BasketballCL 2017/18

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.