Vassilis Spanoulis este MVP-ul lunii octombrie în Euroliga masculină

r??E`/ ??-A?????/ EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS-GALATASARAY

Euroleague Basketball l-a desemnat pe Vassilis Spanoulis drept cel mai bun jucător (MVP) al lunii octombrie la nivelul celei mai importante competiții din sportul cu mingea la coș rezervat echipelor de club ale Europei. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de luni (03.11). Este al 3-lea titlu de acest gen pentru jucătorul de la Olympiacos Pireu.

Pe parcursul celor trei etape desfășurate în prima lună a noului sezon competițional la nivel de Euroligă, Spanoulis a avut medii de 21.3 puncte, 4.7 pase decisive, 3.7 recuperări și 4.7 posesii pierdute pentru un indice de 18.0 la eficiență. El a avut 41% la aruncările de două puncte, 42% la trei puncte, respectiv 64% la linia de pedeapsă în aproape 34 minute pe parchet.

În vârstă de 32 ani, Spanoulis a avut o prestație extraordinară în etapa a 3-a, atunci când a înscris 34 puncte, la care a adăugat 7 pase decisive, 5 recuperări și 2 intercepții pentru un indice de 34 la eficiență. El a stabilit un record personal al carierei d epuncte înscrise într-un singur meci.

Vassilis Spanoulis parcurge cel de-al 9-lea sezon la nivel de Euroligă. Primii patru i-a susținut alături de Panathinaikos, iar acum îl abordează pe cel de-al 5-lea consecutiv alături de Olympiacos. De-a lungul carierei a jucat și pentru Olimpia Larissa (1999/2001), Maroussi (2001/05), respectiv Houston Rockets (2006/07).

El a câștigat Euroliga o dată alături de PAO și de două ori cu Olympiacos. În 177 meciuri disputate, Spanoulis a înscris 2.450 puncte. După ce va atinge borna 2.500, el va deveni al 4-lea jucător din istoria competiției cu o asemenea zestre de puncte marcate.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.