Vară de succes pentru Fenerbahce – A semnat și Udoh!

Fenerbahce Istanbul a anunțat continuarea colaborării cu Ekpe Udoh. Pivotul american a semnat un contract pe un an, cu opțiune de prelungire pentru al 2-lea. Turcii i-au dat pivotului ultimatum pentru duminică (10.07), acesta decizând să continue alături de finalista Euroligii în pofida faptului că exista o mică posibilitate ca Udoh să fie ofertat de Golden State Warriors.

În vârstă de 29 ani, înalt de 2.08 metri, Udoh este jucător de poziția 5. El a jucat pentru Michigan și Baylor în NCAA, fiind selectat de Golden State în NBA Draft 2010 cu opțiunea a 6-a. El a jucat în NBA pentru Warriors, Milwaukee Bucks și LA Clippers, având cinci sezoane în ligă cu 274 meciuri disputate și medii pe carieră de 4 puncte, 3.2 recuperări și 1.2 capace în 17 minute pe partidă.

Udoh a fost legitimat de Fenerbahce în vara anului trecut, bifând 27 prezențe la primul sezon în Euroligă. El a avut medii de 12.6 puncte, 5.1 recuperări, 2.3 capace și 1.3 pase decisive pentru 16 la eficiență în 28 minute pe partidă. Americanul a ajutat-o pe Fener să se califice în finala competiției și să câștige campionatul Turciei.

Astfel, Fenerbahce Istanbul dă o lovitură importantă de imagine, reușind să-i păstreze pe toți cei trei jucători tentați să facă mutarea spre NBA în această vară. Alături de Udoh, în această situație s-au aflat Bogdan Bogdanovic și Jan Vesely.

De altfel, formația antrenată de Zeljko Obradovic și manageriată de Maurizio Gherardini reușește să-și păstreze toate piesele importante care au contribuit la calificarea în finala Euroligii. În prezent, Fenerbahce are contracte semnate cu următorii jucători:

Fundași – Bobby Dixon, Kostas Sloukas, Bogdan Bogdanovic, Melih Mahmutoglou
Extreme – Luigi Datome, Nikola Kalinic, Baris Hersek
Pivoți – Jan Vesely, Ekpe Udoh, Pero Antic

Turcii au contracte valabile și cu autohtonii Egehan Arna și Berk Ugurlu.

Fener ar putea renunța la colaborarea cu Ricky Hickman, aflat la final de contract.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.