Valencia Basket a învins Obradoiro la prima apariție pe teren propriu în noul sezon

Valencia Basket a obținut cea de-a 2-a victorie consecutivă în Liga ACB 2017/18. Campioana în exercițiu a Spaniei a depășit pe Monbus Obradoiro, scor 80-67, într-un meci transmis în direct pe TVR HD.

Aceasta a fost prima apariție a Valenciei în fața propriilor susținători într-un meci oficial după câștigarea campionatului Spaniei – ediția 2016/17, respectiv a SuperCupei Spaniei 2017. Cel din urmă trofeu a fost prezentat publicului înaintea confruntării cu Obradoiro, fiind al 6-lea din palmaresul Valenciei Basket. Primele patru au fost: trei trofee de EuroCup și unul de Cupa Spaniei.

Jocul a fost decis în secvența a 4-a, când Valencia a realizat un parțial de 23-13. Rafa Martinez a lansat forcing-ul campioanei, marcând nouă puncte consecutiv (ultimele șapte puncte ale sfertului 3 și primul coș al secvenței decisive) pentru a-și aduce echipa definitiv la conducere.

Martinez a terminat cu 11 puncte în 13 minute de joc și a oferit o importantă mână de ajutor echipei antrenate de Txus Vidoreta în absența lui Antoine Diot și Fernando San Emeterio la perimetru. De asemenea, Valencia a jucat fără pivotul american Latavious Williams.

Erick Green a avut un plus de viteză și calitate individuală cu 19 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări, 2 capace și o intercepție pentru 25 la eficiență. Sam Van Rossom (foto) a contabilizat 13 puncte, 4 pase decisive, iar Bojan Dubjevic a încheiat cu 11 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive pentru Valencia.

În replică, Artem Pustovyi a totalizat 14 puncte, 4 recuperări, Matt Thomas a adăugat 13 puncte, 5 recuperări, iar Martins Laksa a încheiat cu 8 puncte pentru Obradoiro.

Cu ocazia acestui meci s-a consemnat revenirea lui Alberto Corbacho. Shooter-ul iberic a absentat un an de zile după ce s-a accidentat grav în prima etapă a Ligii ACB – ediția 2016/17. El a avut șase puncte (2/3 la trei puncte) în cinci minute de joc pentru formația oaspete.

Valencia Basket are patru victorii din tot atâtea partide oficiale dispuate în noul sezon competițional. Două dintre acestea s-au consemnat în SuperCupa Spaniei, iar celelalte două în Liga ACB. Obradoiro are 1-1 la general în campionatul iberic.

Foto: www.acb.com

 

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.