Valencia Basket este campioana Spaniei în premieră!

Valencia Basket este pentru prima dată în istorie campioană a Spaniei la baschet masculin. Performanța s-a consemnat la încheierea ediție 2016/17 în Liga ACB.

Formația antrenată de Pedro Martinez a surclasat pe Real Madrid, scor 87-76, în Meciul 4 al finalei. Jocul s-a desfășurat în „La Fonteta”, sub privirile a 8.500 spectatori.

Partida a fost dominată de Valencia. După un prim sfert echilibrat, închiat de Real în avantaj minim, scor 20-19, a urmat un parțial de 29-11 în favoarea gazdelor. Diferența a urcat la un maxim de 29 lungimi în debutul reprizei secunde, însă elevii lui Pablo Laso au reușit să se apropie la 67-56, cu zece minute înainte de final. Secvența decisivă nu a avut schimbarea, ecartul păstrându-se până la încheierea partidei.

Valencia a dominat la recuperare (52-26, incluzând 19-7 la cele ofensive). Real a avut 62% la aruncările de două puncte și a terminat cu doar cinci posesii pierdute.

Joan Sastre a totalizat 19 puncte, 6 recuperări, Will Thomas a adăugat 12 puncte, 6 recuperări, iar Antoine Diot a terminat cu 11 puncte pentru învingători. În replică, Sergio Llull a bifat 23 puncte, 7 pase decisive, Jaycee Carroll a terminat cu 11 puncte, iar Gustavo Ayon a reușit 10 puncte, 7 recuperări pentru Real Madrid.

Scorul general a fost de 3-1. Finala a început cu o victorie pentru Real Madrid, dar au urmat trei succese pentru Valencia.

Bojan Dubljevic, căpitanul echipei naționale a Muntenegrului și cel mai bun marcator din istoria EuroCup, a fost desemnat MVP al finalei Ligii ACB. El a avut 13.5 puncte și 7.2 recuperări pentru 17.5 la eficiență în finala campionatului din Spania. Dubljevic va participa la EuroBasket 2017, în grupa de la Cluj-Napoca.

Este primul titlu național din istoria lui Valencia Basket. În urmă cu 14 ani, această grupare a disputat prima și unica, până acum, finală de campionat. A pierdut atunci în ultimul act. De notat că în drum spre această performanță, Valencia a învins cele trei reprezentante ale Spaniei în ediția 2016/17 a Euroligii masculine – FC Barcelona, Baskonia Gasteiz și Real Madrid. În semifinale și finală, Valencia nici măcar nu a avut avantajul terenului propriu!

Sezonul 2016/17 a cuprins o finală de cupă, pierdută cu Real Madrid, respectiv una în EuroCup, cedată în compania lui Unicaja Malaga pentru Valencia Basket. Această chipă a obținut titlul național în Spania și va participa în următoarea ediție a Euroligii masculine.

Foto: www.acb.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.