Usak Sportif aproape de surpriză, pe fondul prestației lui Zach Auguste!

Anadolu Efes Istanbul a învins pe terenul lui Muratbey Usak Sportif, scor 80-78. Acesta a fost primul meci disputat de gruprea din Usak după victoria repurtată asupra campioanei României, CSM CSU Oradea.

Usak Sportif a avut un sfert decisiv de excepție, anulând un deficit de 12 lungimi, însă Efes a gestionat mai bine finalul partidei și s-a impus în pofida unei prestații colosale a pivotului american Zach Auguste.

Jucătorul amintit a totalizat 22 puncte, 19 recuperări (7 ofensive), 3 pase decisive, 3 capace și 2 intercepții în 36 minute de joc. De notat că în urmă cu cinci zile, Auguste a înscris 30 puncte împotriva lui CSM CSU Oradea. La meciul cu Efes, Auguste a jucat împotriva lui Bryant Dunston, cel mai bun jucător defensiv al sezonului 2013/14 în Euroliga masculină!

În vârstă de 23 ani, Auguste este jucător de poziția 5. Măsoară 2.08 metri și este debutant în baschetul profesionist. El a absolvit universitatea Notre Dame, acolo unde a petrecut patru sezoane în NCAA, între 2012 și 2016. Zach s-a alăturat lui Usak Sportif după startul sezonului actual. El nu a jucat în compania Clujului în preliminariile Champions League, dar în etapa a 11-a a fost desemnat MVP al rundei, după 31 puncte și 14 recuperări în compania deținătoarei Cupei Poloniei, Rosa Radom.

De notat că Shaquille McKissic a avut 17 puncte pentru Usak, dar a terminat acest meci cu 0/4 la aruncările de trei puncte. În meciul cu Oradea a găsit ținta de cinci ori de la mare distanță.

Replica a venit de la Alex Kirk, autor a 15 puncte, 5 recuperări, Cedi Osman a terminat cu 14 puncte, iar Bryant Dunston și Tyler Honeycutt au avut câte 13 puncte pentru Efes. Thomas Heurtel a avut 8 puncte și 7 pase decisive în ziua în care a fost desemnat MVP al lunii februarie în Euroligă.

Usak Sportif ocupă locul 14 în clasamentul general din Turcia, având 5-14 la general. În schimb, Anadolu Efes se menține pe prima poziție, la egalitate cu Fenerbahce, ambele având 17-2.

Efes are o serie activă de cinci victorii în campionatul Turciei. Finalistă a Cupei Turciei, formația antrenată de Velimir Perasovic parcurge o perioadă fastă din punct de vedere al rezultatelor, câștigând nouă din ultimele zece meciuri oficiale disputate în toate competițiile.

Foto: bsl.org.tr

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.