Urmașii unor nume mari ale sportului românesc au evoluat la Turneul final al CN U14 masculin de la Oradea

Turneul final al Campionatului Național U14 masculin – ediția 2016/17, desfășurat la Oradea, a aliniat la start opt echipe. Așa cum este deja obișnuit, potrivit sistemului competițional adpotat de Federația Română de Baschet, la faza finală a oricărei categorii de vârstă între 13 și 18 ani, participă câte opt formații ce au trecut în prealabil prin faza de calificare și cea semifinală, iar două dintre formații provin în urma unui turneu suplimentar, de baraj.

Evenimentul desfășurat la Oradea în perioada 17-21 mai anul curent s-a bucurat de participarea unor tineri extrem de talentați. O parte a acestora provin din familii de sportivi consacrați și recunoscuți nu doar pasionatului de sport din România ci chiar și dincolo de granițele țării noastre.

Astfel, pe parcursul celor cinci zile de întreceri am avut posibilitatea să-i urmărim la lucru pe următorii:

Ștefan Grasu (foto, al 2-lea de la stânga) – fiul Nicoletei (de patru ori medaliată la Campionatul Mondial, de trei ori la cel European, respectiv un loc 6 la Jocurile Olimpice) și al lui Costel. El evoluează pentru Baller Otopeni, vicecampioana României.

Marian Cochelea – fiul Veronicăi Cochelea-Cogeanu, componentă a celebrului echipaj 8+1 feminin de canotaj, de două ori campioană olimpică. El este legitimat la Dan Dacian București, campioana României.

Vlad Marinău (al 2-lea din dreapta) – fiul lui Marius, un apreciat specialist în pregătire fizică, care a lucrat în fotbal alături de antrenori precum Tibor Selymes, Claudiu Niculescu sau Laurențiu Reghecampf. Totodată, el este profesor universitar, cu o serie impresionantă de lucrări publicate inclusiv în Franța, iar în prezent este preparatorul fizic al CSM CSU Oradea, formație care a înregistrat cel mai lung parcurs european din istoria participărilor continentale pentru orice grupare de club sportiv din România. Vlad este component al echipei LPS Bihorul Oradea, medaliată cu bronz.

Eduard Roschnafsky (al 3-lea din stânga) – fiul lui Bruno, fost jucător al echipei Universitatea Cluj-Napoca, campioană a României la baschet masculin în anii 90, fost jucător în primul eșalon baschetbalistic al Germaniei.

Robert Cristescu – fiul lui Mircea, fost jucător la Steaua București și Universitatea Cluj-Napoca, fondatorul U-BT Cluj-Napoca, vicepreședinte al acestei grupări și un om deosebit de important în sportul cu mingea la coș din țara noastră.

Eduard și Robert sunt componenți ai echipei U-BT Cluj-Napoca, ocupanta locului 4 în ierarhia finală a competiției.

Ce ne spune faptul că o serie de copii ai unor importanți oameni de sport din România practică baschetul?

Poate să semnifice multe lucruri pozitive. Cert este că sportul cu mingea la coș din țara noastră se bucură de popularitate în familiile marilor sportivi ai României. Un motiv de mare mândrie și bucurie pentru cei care se ocupă de această disciplină.

Este de remarcat faptul că toți acești copii fac parte din generația 2003. În plus, trei dintre acești sportivi au fost remarcați și premiați în cadrul turneului final de la Oradea.

Desigur, alături de cei enumerați, în generația 2003 se evidențiază și alți tineri practicanți ai baschetului, extrem de talentați și cu potențial ce poate și trebuie exploatat pentru a oferi României următoarea generație de baschetbaliști.

De notat că pe parcursul întrecerii de la Oradea, în asistență, alături de părinți, aparținători și prieteni, au fost prezenți Claudiu Fometescu (din postură de antrenor federal și delegat al FR Baschet pentru acest eveniment), părinții sportivilor mai sus menționați, antrenorii altor echipe sau cluburi de baschet din Oradea, Cristian Achim, Șerban Sere, Andrei Mandache, Titus Nicoară, Bogdan Țîbîrnă și alți reprezentanți ai CSM CSU Oradea. De asemenea, au fost prezenți, din postură de antrenori sau reprezentanți ai cluburilor participante, alte nume familiare ale sportului cu mingea la coș din țara noastră, precum Dan Dacian, Cătălin Voiculescu, Călin Pop, Claudiu Alionescu, Mioara Iurian, Radu Costea, Tiberiu Mincă și alții.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.