De urmărit în seria Ploiești vs Timișoara

CSU Ploiești caută revanșa în fața lui BC Timișoara în cadrul turului inaugural din playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin. Bănățenii au triumfat în sferturile de finală ale Cupei României. Cele două echipe s-au întâlnit de trei ori în ultima lună, fiind puține lucruri pe care staff-urile tehnice nu le cunosc despre adversarul întâlnit.

Pe hârtie este cel mai dezechilibrat duel din primul tur al playoff-ului, în condițiile în care discutăm despre câștigătoarea sezonului regulat și a 8-a clasată. Această distanță nu a contat în urmă cu câteva săptămâni, chiar dacă prahovenii au avut circumstanțe atenuante. Până la urmă în meciuri decisive, așa cum vor fi și cele din playoff, nu mai contează nimic în afara rezultatului.

persic

Aruncăm o scurtă privire asupra câtorva dintre principalele aspecte ce caracterizează aceste echipe.

CSU Ploiești a rămas în șase jucători străini după accidentarea lui Bozhidar Avramov. Acest lucru înseamnă că o eventuală prestație modestă a unui jucător străin nu va fi sinonimă cu înlocuirea acestuia pentru meciul următor. Totodată, toți străinii prahovenilor vor avea nevoie de o recuperare foarte bună pentru a fi competitivi și în ziua următoare. Prahovenii mizează pe trei jucători la interior, doi dintre ei fiind pivoți clasici, dar în același timp alți doi jucători pot aglomera spațiul de trei secunde, aceștia având fie abilitatea fizică, fie atletică pentru a aduce un plus de combativitate. Rotația de bază a echipei antrenate în prezent de Sașa Ocokoljic numără opt jucători.

BC Timișoara dispune de șapte jucători străini. Foarte probabil se va respecta principiul rotației celor doi jucători americani în condițiile în care bănățenii sunt limitați la interior, dar și la poziția 3. De asemenea, bănățenii mizează pe capacitatea de a împinge jocul pe tranziție al tandemului Jovanovic – Pilcevic. Rotație BCT numără șapte jucători, cu precizarea că localinii Milencovici și Toth pot fi folosiți într-o dublă confruntare precum cea de la finele acestei săptămâni.

Spre deosebire de ultima confruntare directă, CSU Ploiești îli are la dispoziție pe Jonte Flowers. De asemenea, prahovenii au un Chris Cooper refăcut și cu o pregătire fizică mai bună spre deosebire de meciul în care Ploieștiul a ratat calificarea în F4-ul cupei.

Dueluri de urmărit:

Aruncările de pe semicerc

BC Timișoara dispune de un număr impresionant de jucători capabili să puncteze de la mare distanță. Fără îndoială principalul pericol din această zonă vine de la Zlatko Jovanovic. Pe de altă parte, CSU Ploiești mizează pe jucătorul cu cele mai multe reușite din spatele semicercului și recentul câștigător al concursului special destinat celor mai buni shooteri de la All Star Game. Este un duel între două echipe care nu se sfiesc să arunce de afară, prahovenii avându-i și pe Jonte Flowers sau Cătălin Burlacu la dispoziție pentru ca bănățenii să poată miza pe unul dintre american, Persic și în oarecare măsură Pesic la aruncările de pe semicerc.

Interior

Vladimir Tica ar putea avea un cuvânt de spus în această serie. Fostul jucător al Asesoftului se întoarce la Sala Olimpia în calitate de adversar. El se va duela cu doi monștri ai spațiului de trei secunde, Ivan Zigeranovic și Chris Cooper. Primul este mai masiv și mai greu, iar cel din urmă este mult mai atletic. Tica va primi ajutor de la Bogdan Popescu, însă rămâne de văzut dacă jucătorul de 37 ani va putea să repete prestațiile impresionante de la turneul de cupă.

În încheiere se impune să remarcăm faptul că Michalis Pelekanos nu a reușit să se ridice la nivelul CV-ului și așteptărilor. Grecul are șansa de a compensa în playoff. cert este că Pelekanos este un cornerman (pozițiile 3-4) ce poate fi deosebit de util în ambele faze ale jocului și poate contribui chiar dacă linia statistică nu este strălucitoare.

Este o serie în care statutul de favoriți al prahovenilor nu poate fi contestat. Totuși, cine mai poate miza împotriva Timișoarei?

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.