Ungaria obține prima victorie la un concurs internațional de anvergură după o secetă de 48 ani

Ungaria a obținut prima victorie într-un turneu final după o pauză de 48 ani. Echipa antrenată de Stojan Ivkovic a învins Cehia cu scorul de 85-73, în primul meci al zilei de luni (04.09), la Sala Polivalentă Cluj-Napoca.

Formația maghiră a condus în permanență, uneori la diferență de peste zece lungimi, însă cel mai important este faptul că a reușit să controleze avantajul pe care l-a construit încă din primele minute de joc. Acest lucru a fost posibil prin prisma evoluției lui Adam Hanga, noul jucător al lui FC Barcelona, cel mai bun jucător defensiv al ultimului sezon în Euroligă și jucător inclus în echipa ideală a stagiunii precedente din Spania.

Dincolo de cele 31 puncte, 8 recuperări, 8 pase decisive și șase coșuri de trei puncte cu procentaj de 66% la acest capitol, Hanga a impresionat prin ritmicitatea pe care a adus-o echipei sale. El a preluat sarcina de principal conducător de joc, majoritatea acțiunilor ofensive ale Ungariei fiind accelerate prin pase în apropierea coșului, ori prin atacuri finalizate rapid. De altfel, Hanga a fost în permanență cu privirea sus și a căutat să-și pună colegii în valoare. De asemenea, a oferit o prestație ofensivă care vine să demonstreze că vorbim despre un jucător complet, de ambele faze.

David Vojvoda, care a împlinit 27 ani chiar în cursul zilei de luni (04.09), a adăugat 18 puncte, 4 pase decisive, Perl Zoltan a terminat cu 12 puncte, iar Rosco llen a încheiat cu 10 puncte, 6 recuperări pentru învingători. De cealaltăparte, Lukas Palyza a avut 18 puncte, Tomas Satoransky a terminat cu 18 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, iar Patrik Auda a terminat cu 15 puncte, 3 capace și 3 recuperări.

Ultima victorie a Ungariei la EuroBasket data din 1969, care a avut loc în Italia. Maghiarii au obținut atunci două victorii, ultima dintre ele consemnată în faza grupelor, scor 92-76, în compania Suediei.

Ungaria are 1-2 la general, similar Cehiei. Maghiarii au avantajul victoriei directe în eventualitatea unei egalități în doi. Următorul joc al maghiarilor este în compania României, marți (05.09), cu începere de la ora 20.30. În schimb, Cehia se duelează cu Muntenegru, în deschiderea aceleiași zile, de la ora 15.00

Foto: Alina Cojocaru

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.