Ungaria învinge România și se califică în fazele eliminatorii la EuroBasket 2017. Tricolorii au fost eliminați!

Ungaria a învins România, scor 80-71, în ultimul meci al zilei de marți (05.09), la Sala Polivalentă Cluj-Napoca. Meciul a fost transmis în direct la TVR 2. Confruntarea a consemnat un record absolut de asistență la un eveniment sportiv indoor în țara noastră, peste 9.000 spectatori asistând la acest meci.

România a început cu Kuti, Mandache, Paliciuc, Moldoveanu și Baciu. De cealaltă parte, în cvintetul de start s-au regăsit cei trei oameji de bază – Vojvoda, Hanga și Allen, alături de Keller și Kovacs.

Jocul a demarat favorabil tricolorilor, aceștia instalându-se la conducerepe tabela de marcaj. România a reuși să se apere eficient și a găsit câteva soluții de a puncta, însă cel mai mare plus a constat în faptul că Hanga nu și-a intrat în ritm chiar de la începutul partidei. El a făcut-o însă pe finalul secvenței inugurale, atunci când a marcat un coș de două puncte cu care și-a adus echipa la conducere, scor 16-15, profitând și de imprecizia românilor la linia de pedeapsă.

Ungaria a menținut un avantaj pe tot parcursul secvenței a 2-a. Acest lucru a fost posibil prin prisma avantajului evident de la recuperare, incluzând 7-1 la mingile culese sub coșul advers în primele 20 minute ale partidei. Țenter a intrat în rotație, cu unele piese nevoit de problemele cu greșelile personale pentru Kuti, Baciu și Moldoveanu. România nu a reușit să pună sub amenințare avantajul de pe tabela de maraj al adversarului, Ungaria intrând la vestiare cu un plus de șase lungimi, scor 38-32.

Secvența a 3-a nu a adus schimbarea. Cele două echipe au alternat momentele bune, însă maghiarii au continut să găsească soluții de a se menține în avantaj pe tabela de marcaj. Andrei Mandache a avut o contribuție consistentă în ofensiva tricolorilor, dar același lucru l-a făcut Hanga de cealaltă parte. David Vojvoda a marcat un coș în ultimele secunde ale celui de-al 3-lea sfert pentru a desprinde Ungaria la scorul de 60-52.

Maghiarii s-au desprins la zece lungimi pe tabela de marcaj în deschiderea secvenței decisive. Tricolorii nu au renunțat, chiar dacă au cedat mai multe recuperări sub propriul panou. De asemenea, tricolorii au rămas fără Vlad Moldoveanu, descalificat pentru cinci greșeli personale. Chiar și așa, România a strâns la patru puncte în ultimul minut de joc. Maghiarii au marcat ultimele cinci puncte ale partidei impunându-se la o diferență de nouă lungimi.

David Vojvoda a totalizat 26 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Adam Hanga a contribuit cu 25 puncte, 6 recuperări, iar Rosco Allen a terminat cu 10 puncte pentru formația învingătoare. Andrei Mandache a replicat cu 24 puncte, Cătălin Baciu a adăugat 12 puncte, 4 recuperări, iar Octavian Popa Calotă a încheiat cu 11 puncte, 4 pase decisive pentru România.

Ungaria are 2-2 la general și este calificată în optimile de finală ale EuroBasket 2017. În schimb, România ajunge la 0-4 și este eliminată din cursa pentru calificare.

Foto: Alina Cojocaru

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.