Torok în cupele europene. Țenter nu va avea această șansă!

Marți (17.06). la Budapesta a avut loc o ședință a forului de specialitate maghiar. Acesta a discutat despre sezonul competițional 2014/15, formatul campionatului național, numărul echipelor participante în prima ligă, respectiv despre participarea echipelor de club în arena internațională.

Principala decizie se leagă de numele echipelor care vor lua startul în cupele europene în sezonul următor. Acestea sunt Szolnok Olaj KK, Atomeromu Paks și Egis Kormend. Așadar, este vorba despre campioana și vicecampioana în exercițiu, respectiv o echipă care a fost eliminată în sferturile de finală ale ultimei ediții de campionat.

Așadar, echipa la care este legitimat Rolland Torok va lua startul în cupele europene. De notat că orădeanul a participat alături de Kormend și în sezonul precedent al EuroChallenge. În schimb, cel puțin așa cum notează site-ul bb1.hu, Alba Fehervar, noua echipă a antrenorului Marcel Țenter, nu va fi angrenată în arena internațională. Tehnicianul sătmărean a participat în EuroChallenge alături de U Cluj în sezonul 2011/12, respectiv alături de Gaz Metan Mediaș în sezoanele 2012/13 și 2013/14.

S-a menționat faptul că Ungaria are trei locuri în FIBA EuroChallenge cu precizarea că Szolnok a aplicat pentru un loc în EuroCup. Campioana în exercițiu a Ungariei concurează, printre altele, cu CSU Asesoft Ploiești, pentru ocuparea unuia dintre locurile rămase încă nealocate în următoarea ediție a EuroCup.

Pe de altă parte, s-a confirmat faptul că Szolnok va participa pentru a 3-a oară consecutiv în Liga Adriatică și va intra în campionatul maghiar din faza a 2-a a sezonului regulat.

În campionatul Ungariei se vor alinia la start un număr de 14 echipe în sezonul 2014/15.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.