Unde vor juca componenții echipei naționale U20 masculin în sezonul 2017/18

Câștigători ai Diviziei B a Campionatului European U20 masculin, componenții echipei naționale de tineret a României se pregătesc pentru noul sezon competițional. Aruncăm o privire asupra celor 12 jucători antrenați de Tudor Costescu, Ionuț Bâscoveanu și Alex Ziguli la turneul desfășurat în luna iulie a acestui an la Oradea.

Emanuel Cațe va evolua pentru CB Prat, din cel de-al 2-lea eșalon baschetbalistic al Spaniei.

Ionuț Berceanu va juca, similar sezonului precedent, în Statele Unite ale Americii.

Nandor Kuti este component al campioanei, U-BT Cluj-Napoca. El va fi principala opțiune a lui Mihai Silvășan la capitolul tânărului jucător autohton la startul noului sezom competițional.

Georges Darwiche și Bogdan Popa sunt legitimați la Steaua CSM EximBank București. Militarii au anunțat că cei doi se află într-o listă de mai mulți jucători români U23 în vizorul staff-ului tehnic pentru sezonul 2017/18.

Bobe Nicolescu și Basti Ionescu sunt legitimați la CSM CSU Oradea. Primul se află la cel de-al 3-lea sezon consecutiv alături de bihoreni, cu care a fost campion național în 2016. Cel din urmă revine la formația ardeleană după un an și jumătate petrecut sub formă de împrumut la CSM Ploiești, respectiv Dinamo București.

Tudor Gheorghe a semnat recet un angajament cu BC SCM Timișoara. El sosește de la U-BT Cluj-Napoca și va fi coleg cu Lucas Tohatan, ambii jucând la poziția 1.

David Engi Rosenfeld s-a întors la BC Mureș. El a petrecut sezonul 2016/17 sub formă de împrumut la Timba Timișoara, formație alături de care a câștigat Liga 1 și a promovat în LNBM.

Radu Vîrnă a semnat de curând un contract cu SCM Universitatea Craiova. El a petrecut ultimii doi ani alături de Dinamo București. În prezent, Vîrnă este la lotul național de seniori, alături de Kuti, Nicolescu și Cațe.

Este neclară situația lui Andrei Iliescu și Anton Diaconescu. Primul a jucat pentru Cuza Sport Brăila în ultimul sezon, la nivelul Ligii 1. În schimb, cel din urmă a devenit campion național de tineret alături de Știința București.

De notat că o parte a acestor jucători vor participa la Jocurile Mondiale Universitare de la Taipei, eveniment programat a se desfășura între 19 și 30 august anul curent.

Foto: www.fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.