Umana Reyer Venezia este noua campioană a Italiei

Umana Reyer Venezia este noua campioană a Italiei. Formația antrenată de către Walter de Rafaele – tehnician aflat la primul sezon ca principal – a depășit pe Energia Trento, scor 81-78, în Meciul 6 al finalei din Lega Basket Serie A.

Trento a început jocul mai bine, dar Venezia s-a menținut foarte aproape pe tabela de marcaj. Scorul la jumătatea partidei era de 36-35. Vizitatorii au trecut la conducere în debutul reprizei secunde, scorul cu zece minute înainte de final fiind de 56-51. Venezia a controlat situația, chiar dacă amfitrionii au reușit să se apropie amenințător în ultimul minut de joc.

Foto Ciamillo-Castoria

Melvin Ejim  a avut 15 puncte, 5 recuperări, MarQuez Haynes și Ariel Filloy au terminat cu câte 14 puncte pentru Venezia. Alți șase jucători au punctat pentru noua campioană a Italiei. În replică, Dominique Sutton a totalizat 23 puncte și 13 recuperări, iar Dustin Hogue  încheiat cu 16 puncte și 13 recuperări (9 ofensive) pentru Trento.

Scorul general al finalei a fost de 4-2 în favoarea Veneziei.

Este cel de-al 3-lea titlu național pentru Umana Reyer Venezia. Primele două datează din anii 40.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.