CN U20 masculin 2017/18 – Doar opt echipe înscrise

Opt echipe s-au înscris în ediția 2017/18 a Campionatului Național U20 masculin. Este vorba despre sportivii născuți după 1 ianuarie 1998.

Lista echipelor încrise: C.N. Aurel Vlaicu Bucuresti, L.P.S. Bihorul Oradea, A.C.S. Phoenix Targoviste, C.S.U. Stiinta Bucuresti, C.S.S. Viitorul Cluj Napoca, C.S.O. Voluntari, C.S. Agronomia Bucuresti, C.S.S. Ploiesti.

Nu mai puțin de șase formații sunt din zona capitelei și împrejurimi. Alături de aceste grupări s-au înscris câte o echipă din Cluj-Napoca și Oradea, centre deja consacrate în baschetul juvenil românesc, nu neapărat prin faptul că furnizează jucători pentru seniori, cât pentru faptul că participă cu regularitate la acest nivel de vârstă.

Reamintim faptul că generația 1998 se află în fața unui an important, întrucât va participa în Divizia A la Campionatul European U20 masculin – ediția 2018. Desigur, la acest nivel vor participa sportivi ai generației 1999, considerată una promițătoare, chiar dacă rezultatul naționalei U18 masculin la Campionatul European din acest an nu a fost cel scontat.

Pe de altă parte, faptul că în sezonul 2017/18 la nivelul Ligii Naționale de baschet masculin devine obligatorie utilizarea jucătorilor autohtoni U23 este de luat în seamnă. Totuși, acest lucru a influențat prea puțin consistența participantelor în competiția U20 întrucât nici în edițiile anterioare nu au participat mai mult de zece echipe.

Perioada de transferuri pentru competițiile de nivel juvenil, în care este încadrat și CN U20 masculin, a fost prelunită până la data de 2 octombrie anul curent.

Federația Română de Baschet a anunțat că la feminin nu se va organiza Campionatul Național U20. Acest lucru se explică prin faptul că nu a fost întrunit numărul minim de echipe înscrise conform Regulamentului General de Organizare a Competițiilor de Baschet.

Calendarul, sistemul competițional și regulamentul specific urmează să fie anunțate de către Federația Română de Baschet.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.