TF CN U18 masculin – Ziua 1: Victorii pe linie pentru echipele din București

Turneul final al Campionatului Național U18 masculin – ediția 2016/17 a demarat cu victorii pe linie pentru echipele din capitală. Acestea au învins formațiile din Cluj-Napoca, Sibiu, Constanța și Timișoara, majoritatea meciurilor fiind controlate autoritar de echipele din București.

Grupa A

Știința București a dispus de U-BT Cluj-napoca, scor 77-41, în partida de deschidere a turneului final. Formația din capitală a marcat primele zece puncte ale partidei, s-a desprins la 13 lungimi în primul sfert și a câștigat toate cele patru secvențe de joc. Ștefan Vasila Bîrloveanu a totalizat 14 puncte, 10 recuperări și 3 pase decisive pentru 24 la eficiență pentru învingători. Davis Vasile Chioreanu a replicat cu 13 puncte, 6 recuperări în contul reprezentantei Ardealului la turneul final.

Steaua CSM EximBank București a învins pe CSU Sibiu, scor 72-59. Coincidența face ca aceste grupări să se întâlnească între Meciurile 2 și 3 ale semifinalei Ligii Naționale, ce opune formațiile de seniori ale cluburilor amintite. Partida a avut două reprize diametral opuse, militarii desprinzându-se decisiv din prima jumătate, scor 44-21. Repriza secundă a fost adjudecată de galben-albaștri cu 38-28. Mihai Marius Măciucă a totalizat 23 puncte, 5 recuperări, iar Daniel Ioniță a adăugat 17 puncte, 25 recuperări și 7 pase decisive pentru 40 la eficiență în contul Stelei. Replica a venit de la Victor Bogdan, autor a 15 puncte, 8 pse decisive, 6 recuperări, 4 intercepții, respectiv Sebastian Costeiu, autor a 15 puncte, 7 recuprări pentru Sibiu.

Grupa B

CN Aurel Vlaicu a depășit ABC Athletic Constanța, scor 76-55. Jocul a început în nota de dominare a bucureștenilor, care s-au desprins la 23-15. Au urmat două secvențe în care ecatul s-a menținut constant pentru ca în secvența decisivă să se consemneze un parțial de 17-8 în favuarea învingătorilor. Andrei Constanton a avu 23 puncte, 5 intercepții pentru formația din București. De cealaltă parte s-a remarcat Cătălin Milos, autor a 16 puncte, 12 recuperări pentru Constanța.

Ziua inaugurală s-a încheiat cu succesul lui 4Sports Agronomia București, asupra formației CSȘ Bega Timișoara, scor 72-41. După o primă repriză echilibrat, adjudecată de amfitrioni cu scorul de 30-22, s-a consemnat desprinderea decisivă, pe fondul unui parțial de 25-14, în secvența a 3-a. Ultimul sfert a fost controlat tot de gazde. Tudor Fometescu a bifat 20 puncte, 5 recuperări, 4 intercepții, iar Eduard Petrescu a contabilizat 15 punte, 12 recuperări în contul câștigătorilor. Raul Rada a replicat cu 10 puncte pentru bănățeni.

Programul zilei a 2-a, duminică (07.05)

Ora 14.00, U-BT Cluj-Napoca vs CSU Sibiu
Ora 16.00, Steaua CSM EximBank vs CSU Știința București
Ora 18.00, CSȘ Bega Timișoara vs CN Aurel Vlaicu
Ora 20.00, ABC Athletic Constanța vs 4Sports Agronomia București

Foto: Alina Cojocaru Photography

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.