TF CN U16 masculin – CSȘ Târgoviște și Slam București s-au calificat în semifinale

Ziua a 2-a de la turneul final al Campionatului Național U16 masculin – ediția 2016/17 a clarificat situația în ceea ce privește lupta pentru accederea în semifinale la nivelul Grupei B.

Primul meci al zilei în această serie a cuprins victoria lui CSȘ Târgoviște, scor 100-78, asupra lui U-BT 2 Cluj-Napoca. Marian Alexandru Duica a totalizat 25 puncte, 23 recuperări și 3 capace pentru un indice de 41 la eficiență. Acesta a fost al 2-lea succes al dâmbovițenilor, respectiv a 2-a înfrângere pentru ardeleni.

BC Slam București a dispus de Cuza Sport Brăila cu scorul de 80-68 în celălalt meci al zilei a 2-a la nivelul Grupei B. Radu Rădulescu a totalizat 24 puncte, 18 recuperări, 4 capace și a fost faultat de zece ori, pentru un indice de 37 la eficiență. Astfel, bucureștenii și-au asigurat calificarea în penultimul act, bifând a 2-a victorie.

Așadar, Târgoviște și Slam au 2-0 fiecare, iar U-BT 2 și Brăila au 0-2 fiecare. În ultima rundă din faza grupelor se joacă pentru stabilirea ordinii în grupă și a tabloului fazelor eliminatorii.

În Grupa A, ACS 4Sports Agronomia București a câștigat cel mai echilibrat meci al zilei, scor 71-68, asupra lui U-BT 1 Cluj-Napoca. A fost un duel câștigat de bucureșteni pe o revenire, ei fiind conduși la pauză cu zece puncte, respectiv cu șapte la intrarea în secvența decisivă. Alexandru Lază a totalizat 23 puncte și 8 recuperări pentru învingători.

În cealaltă partidă a zilei în Grupa A, Steaua CSM EximBank a surclasat formația gazdă, CSȘ 1 Sighetu Marmației cu scorul de 78-53. Jocul a fost controlat de militari în sferturile 2 și 4. Aurelian Gavriloaia a avut 25 puncte, 24 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții pentru formația învingătoare.

De notat că Sighetu Marmației și U-BT 1 Cluj au disputat ultimul meci al zilei de deschidere de la turneul final. Cele două au jucat un meci cu două reprize de prelungiri și se pare că acesta i-a suprasolicitat pe jucătorii importanți ai celor două grupări. Clujul a pierdut în repriza secundă a meciului cu Agronomia, iar Sighetu a avut căderi pe parcursul sfeturilor 2 și 4 din meciul cu Steaua. Desigur, meritele celor două echipe din București nu pot fi știrbite, însă se pare că avem un nou exemplu cu privire la lungimea rotațiilor de bază în baschetul juvenil din țara noastră.

Spre deosebire de cealaltă grupă, aici lucrurile sunt mai complicate. Niciuna dintre echipe nu este calificată matematică pentru semifinale, dar în același timp niciuna dintre protagoniste nu este eliminată. Cu toate acestea, șansele gazdelor de a mai avansa în semifinale au scăzut simțitor ca urmare a proporțiilor cu care au pierdut meciul din ziua a 2-a.

Programul zilei a 3-a la turneul final U16 masculin, vineri (12.05):

Cuza Sport Brăila vs U-BT 2 Cluj-Napoca – ora 11
Steaua CSM EximBank vs U-BT 1 Cluj-Napoca – ora 13
BC Slam București vs CSȘ Târgoviște – ora 15
CSȘ 1 Sighetu Marmației vs 4Sports Agronomia – ora 17

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.