CN U14 masculin – Se cunosc semifinalistele

Ziua a 3-a de la turneul final al Campionatului Național U14 masculin – ediția 2014/15, în desfășurare la Arena de Baschet din capitală, a definitivat careul de ași, respectiv programul semifinalelor și al turneului locurilor 5-8.

BC Slam București a depășit pe Dan Dacian București în meciul vedetă al zilei. Duelul reprezentantelor capitalei a fost decis în sfertul al 3-lea, când Slam a izbutit un parțial de 28-14. Rezultatul final a fost de 77-58. Acesta echivalează cu primul eșec stagional pentru Dan Dacian la U14 masculin. Cele două echipe au avansat încă de ieri în semifinalele campionatului, confruntarea directă stabilind ordinea în grupă, dar și numele adversarului din semifinale.

În cealaltă partidă din Grupa A, Unirea Iași a învins pe CSȘ Mediaș cu scorul de 57-49. Este primul succes al moldovenilor la turneul final, în vreme ce pentru ardeleni acesta a fost al 3-lea eșec din tot atâtea partide.

CSȘ Sighetu Marmației a repurtat o victorie la prelungiri, scor 81-78, în compania lui U Mobitelco Cluj-Napoca. După 40 minute de joc efectiv tabela de marcaj indica egalitatea, scor 69-69.

Ciprian Albu a izbutit o nouă prestație excepțională. Sportivul în vârstă de doar 13 ani, devenit campion național la U13 în cursul săptămânii trecute, a avut 27 puncte, 24 recuperăriu și 7 pase decisive, pentru 32 la eficiență. Ghiță Tamaș a adăugat 21 puncte și 5 intercepții pentru învingători. De cealaltă parte, Vlad Crecan a avut 25 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive pentru formația de pe Someș.

În celălalt meci al zilei, LPS Satu Mare a depășit pe CSȘ CSM Târgoviște cu scorul de 68-57. Dâmbovițenii conduceau al jumătatea particei cu cinci puncte, dar în partea a 2-a sătmărenii au fost mai buni.

În urma acestui rezultat, Sighetu Marmației și Cluj au avansat în semifinale din Grupa B.

Clasamentele celor două grupe:

Grupa A
1. Slam București – 3/0
2. Dan Dacian București – 2/1
3. Unirea Iași – 1/2
4. CSȘ Mediaș – 0/3

Grupa B
1. CSȘ Sighetu Marmației – 2/1
2. U Mobitelco Cluj-Napoca – 2/1
3. LPS Satu Mare – 1/2
4. CSȘ CSM Târgoviște – 1/2

Programul semifinalelor:

BC Slam București vs U Mobitelco Cluj-Napoca
CSȘ Sighetu Marmației vs ACS Dan Dacian București

Turneul 5-8:

Unirea Iași vs CSȘ CSM Târgoviște
LPS Satu Mare vs CSȘ Mediaș

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.