U-BT Cluj-Napoca se impune în jocul cu SCM U Craiova păstrându-și prima poziție în clasament

U-BT Cluj-Napoca a repurtat cel de-al 6-lea succes stagional. Formația antrenată de Mihai Silvășan a dispus de SCM Universitatea Craiova, scor 80-71, într-un meci contând pentru etapa a 8-a din sezonul regulat al Ligii Naționale – ediția 2016/17.

Jocul a avut parte de echilibru în prima jumătate. Secvența inaugurală a cuprins zece schimbări la conducere, înainte de amfitrionii să o încheie în avantaj, scor 19-17. Sfertul 2 a fost controlat de Cluj, care a izbutit să se desprindă la nouă puncte, însă la jumătatea partidei scorul a fost egal, 34-34.

cluj

Sfertul 3 a demarat cu alte două schimbări la conducere, însă a urmat o desprindere la 16 lungimi pentru gazde. Craiova a strâns la 62-50 cu zece minute înainte de final, dar nu a avut forța să răstoarne situație pe tabela de marcaj chiar dacă a izbutit să strângă la cinci puncte pe finalul încleștării.

Kyndall Dykes a reușit 17 puncte, 7 recupeărri, Filip Adamovic a adăugat 15 puncte, 5 pase decisive, Aleks Rasic a încheiat cu 13 puncte, 4 pase decisive, iar Ousmane Barro a terminat cu 12 puncte și 8 recuperări pentru Cluj.

Will Paul a bifat 21 puncte, 6 recuperări, Jamar Abrams a adăugat 16 puncte, 10 recuperări, iar Marko Marinovic a încheiat cu 12 puncte (3/14 din acțiune, 1/10 la trei puncte) și 7 pase decisive pentru Craiova.

Vlad Moldoveanu și-a încheiat seria de meciuri cu 20 puncte marcate în LNBM. El a avut 7 puncte (2/13 din acțiune) cu 11 recuperări în 31 minute de joc pentru 6 la eficiență.

Clujul are 6-1 la general și se situează pe primul loc al clasamentului. Ardelenii se vor deplasa la Galați pentru următorul joc din LNBM. Formația pregătită de Mihai Silvășan este la egalitate cu Steaua CSM EximBank București, echipă pe care a învins-o în runda precedentă, chiar în capitală.

Craiova are 3-4 la general. Oltenii dispută următorul joc pe teren propriu, în compania lui BCM U Pitești, într-o partidă importantă în cuesa pentru un loc de playoff și chiar pentru avansarea în grupa valorică 1-6 pentru a 2-a parte a sezonului regulat. Totodată, va fi prima confruntare directă între aceste formații după încleștarea din Cupa României.

Foto: U-BT Cluj-Napoca (Facebook)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.