U BT Cluj a depășit pe Timba Timișoara în deschiderea rundei a 9-a

U BT Cluj-Napoca a câștigat pentru prima dată după mai bine de două luni, perioadă în care au cedat de opt ori consecutiv. Echipa ardeleană a depășit pe Timba Timișoara cu scorul de 82-62, la capătul primului meci din cadrul etapei a 9-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2014/15.

Marcel Țenter a optat pentru tandemul Cuic – Mandache la pozițiile 1-2 pentru deschiderea partidei. Barnette a fost inclus în cvintetul de start, alături de Silvășan și Baciu. În replică, Bogdan Murărescu a început partida cu Leo Filip, în condițiile în care Timba a avut doar patru străini echipați pentru acest meci.

Formația gazdă a început mai bine și s-a instalat la conducere încă din primele momente ale confruntării. Clujul a băgat mingea la interior, de unde a înscris de mai multe ori. În replică, oaspeții au pierdut posesia mingii de cinci ori în primele șapte minute de joc efectiv. Glazyrin și Mijatjovic au punctat de la distanță în condițiile în care Timba a jucat fără un jucător clasic de poziția 5. La capătul primelor zece minute de joc scorul era 17-11 în favoarea echipei ardelene.

Sfertul al 2-lea demarează cu tripla lui Lalovic, dar același Glazyrin răspunde tot de la mare distanță, pentru a 3-a sa reușită de trei puncte în primele 11 minute de joc efectiv. Marcel Țenter s-a văzut nevoir să ceară timp de odihnă în minutul 12 al partidei. „Urșii” strâng la patru puncte pe pătrunderea lui Vedran Nakic, însă ulterior echipa din Cluj a replicat din apropierea coșului prin Lalovic, Jucan și Mandache. Gazdele se desprindla zece puncte spre jumătatea secvenței a 2-a, moment în care Nandor Kuti a fost trimis pe parchet. În primele opt minute ale acestei perioade de joc tânărul jucător al Clujului a fost singurul care a comis fault în contul echipei sale. Secvența a 2-a s-a încheiat în avantajul gadelor, scor 38-23.

În debutul reprizei a 2-a Andrei Mandache a finalizat primele patru acțiuni ofensive ale gazdelor. El a punctat în trei ocazii, totalizând șapte puncte în intervalul amintit. Replica a venit de la Mijatovic și Hall, dar elevii lui Marcel Țenter au găsit soluții de a menține un avantaj consistent pe tabela de marcaj. Echipa clujeană s-a apărat agresiv în pressing, lucru ce a forțat mai multe greșeli, ori a lungit acțiunile de atac ale Timbei, lucru ce a condus la destule aruncări pe final de atac. Mijatovic găsește soluții înscrie în contul echipei vizitatoare și stabilește scorul după 30 minute la 60-45 în favoarea echipei din Cluj.

Pe parcursul sfertului decisiv lucrurile nu s-au schimbat semnificativ. Ambele formații au continuat să arunce de la distanță cu o rată semnificativă de succes. Boris Lalovic punctează de pe pivot și apoi prin slam dunk după un contraatac lansat de Barnette. Marcel Țenter optează să încheie meciul cu Nandor Kuti pe parchet.

U BT Cluj a folosit o rotați de zece jucători. Kuti a bifat 6 minute, în vreme ce restul jucătorilor au petrecut între 14 și 30 minute în teren. De cealaltă parte, Timba a rotit nouă jucători, cu precizarea că Andrieș, Mihuți și Costa au avut sub zece minute în teren.

Gazdele au fost superioare la recuperare (39-29) și pase decisive (29-13). De asemenea, Clujul a avut procentaje net superioare la toate capitolele.

Boris Lalovic a terminat cu 16 puncte, 6 recuperări, Andrei Mandache a bifat 16 puncte, Darius Hargrove a înscris 13 puncte, iar Mihai Silvășan a izbutit 12 puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări pentru ardeleni. În replică. Danilo Mijatovic a totalizat 18 puncte, 6 recuperări, Larry Hall a terminat cu 14 puncte și 9 pase decisive, iar Konstantin Glazyrin a avut 11 puncte și 7 recuperări.

Aceasta va intra în istorie ca prima victorie a lui U BT Cluj-Napoca în noua sală polivalentă din localitate.

După acest meci echipa din Cluj ajunge la 3-6, iar Timba la 1-7.

Articole din aceeași categorie

8 comentarii On U BT Cluj a depășit pe Timba Timișoara în deschiderea rundei a 9-a

 • Ca tot am discutat cu Costin de Kuti…… uite ca de data asta a binevoit sa imi carpeasca una scurta si sa il trimita in teren……

 • Kuti, 6 min in finalul meciului, la +20 ptr Cluj.

  Acum, intreb, ca sunt curios sa aud si alte opinii: nu ar ajuta mai mult in dezvoltarea unui junior ca aceste minute sa fie primite in sfertul 2, cand nu este totul decis si cand eventualele greseli ale sale pot fi remontate?

  • Costin, dar nu a jucat toate cele 6 minute odata! A jucat si in sfertul 2 :P, daca mai intra 6 minute in doua meciuri o sa isi tripleze valoarea!

   P.S. Dupa primul mesaj am reintrat repede pentru ca am crezut ca iar ma fac dator cu un miel :mrgreen: (Cosmin)

   • Nu e cazul lui Kuti azi, dar este cazul juniorilor romani, in general…Folosind numele lui Kuti care a evoluat astazi, intr-un meci aflat la discretia gazdelor, doream sa punctez situatia, in general…

    • Am inteles…… si am mai spus-o, promovatul juniorilor romani ar trebui sa tina de gradul de luciditate a presedintilor de cluburi si a interesului lor de a dezvolta baschetul la nivel de juniori! La Cluj se investeste mult in juniori dar cand acesti juniori ajung la echipa mare ei nu mai sunt imvestie ci lustragii de banca! Evident sfertul doi este cel mai bun deoarece poti sa corectezi greselile lor! Ar putea sa inventeze si reguli „stupide” care sa oblige echipele sa ofere joace cel putin 10 minute cu doi juniori (nu concomitent), sau chiar sa oblige ambele echipe sa ii aiba in teren concomitent pentru a nu creea avantaje sau dezavantaje! Parca ar fi mai logica o decizie de genu decat costurile uriase generate de obligativitatea unui roman permanent pe teren! Sezonul asta pentru noi, Cluj, nu ar fi o problema sa jucam si cu 5 romani in teren dar alte echipe…… se poate sa nici nu si permita!

 • Pai din sezonul ala doar Dykes ii disponibil, Thompson Morris nu mai joaca, Zoki la Craiova, LAwrence as fi extrem de surprins sa mai primeasca sansa de a reveni……

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.