Turneul preolimpic de la Belgrad – Serbia rămâne neînvinsă. Cehia se califică în penultimul act!

Serbia a repurtat cel de-al 2-lea succes la turneul preolimpic pe care îl găzduiește la Kombank Arena din Belgrad. Cehia este cea de-a 4-a echipă calificată în penultimul act al acestei reuniuni baschetbalistice.

Ziua a 3-a în capitala Serbiei a demarat cu o victorie convingătoare a gazdelor în cadrul Grupei A. Elevii lui Sașa Djordjevic au depășit Angola cu scorul de 83-60. Gazdele au început în forță marcând 30 de puncte în primul sfert, pentru ca în continuare să mărească ecartul. De altfel, diferența a crescut în permanență, sârbii rotindu-și întreg efectivul de jucători pentru a oferi momente de răgaz pieselor importante pentru fazele eliminatorii.

Nikola Jokic a avut 17 puncte, 6 recuperări, Miro Raduljica a adăugat 13 puncte, Bogdan Bogdanovic a reușit 12 puncte, 8 pase decisive, 4 recuperări, iar Stefan Markovic a încheiat cu 12 puncte pentru Serbia. Naturalizatul Reggie Moore a replicat cu 10 puncte pentru Angola.

Cehia a depășit Japonia  într-un meci ce avea să stabilească a 2-a clasată în Grupa B. Europenii s-au impus cu scorul de 87-71. A fost un meci controlat de Satoransky&co. Cehia a construit un avantaj de nouă puncte în primul sfert, acest ecart dublându-se pe parcursul următoarelor 20 minute de joc. Finalul partidei a fost lipsit de suspans.

Lukas Palyza a avut 22 puncte, 5 recuperări, Tomas Satoransky a adăugat 11 puncte, 7 pase decisive, 4 recuperări, alți șase jucători având cel puțin 7 puncte marcate pentru Republica Cehă. Naoto Tsuji a avut 18 puncte, iar Makoto Hiejima a adăugat 16 puncte pentru Japonia.

Serbia și Letonia au câștigat cele două grupe, ambele fiind neînvinse. Puerto Rico și Cehia s-au clasat pe locurile 2, cu 1-1, iar Angola și Japonia părăsesc competiția după ce au pierdut ambele partide disputate în grupe.

În penultimul act, Letonia se duelează cu Puerto Rico, după ce ambele au stat în ziua a 3-a, iar Serbia întâlnește Cehia. Aceste meciuri se dispută vineri (08.07), iar finala se dispută sâmbătă (09.07). Câștigătoarea turneului se califică la Jocurile Olimpie de la Rio de Janeiro.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.