Turneul final U20 masculin se va desfășura la București, în perioada 7-9 aprilie 2017

Federația Română de Baschet a anunțat că turneul final al Campionatului Național de tineret (U20) masculin – ediția 2016/17 se va desfășura la București, în organizarea CSU Știința din localitate. Evenimentul se va desfășura în perioada 7-9 aprilie anul curent.

Competiția amintită a reunit la startul actualei ediții un număr de nouă formații. Primele patru la încheierea ultimului turneu din faza de calificare se vor califica pentru Final Four.

La această oră este cunoscută prezența la turneul final a trei echipe. Acestea sunt U-BT Cluj-Napoca, CN Aurel Vlaicu București și CSU Știința București. Cel de-al 4-lea loc este disputat de Steaua CSM EximBank București și LPS CSU Pitești.

Înaintea ultimului turneu, militarii au 9-5, iar argeșenii au 7-7. Ambele echipe mai au câte două meciuri de disputat. În caz de egalitate, avantajul va fi de partea formației din Pitești. Totuși, Steaua întâlnește ocupantele locurilor 7 și 9 (antepenultima și ultima clasată) în ierarhia la zi.

De notat că toate echipele angrenate în actuala ediție a CN U20 masculin sunt prezente la București în perioada 21-23 martie anul curent, pentru ultimul turneu din faza de calificare.

Totodată, subliniem faptul că o parte a jucătorilor prezenți în Campionatul Național U20 masculin – ediția 2016/17 se vor regăsi în loturile echipelor din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2017/18 ca urmare a implementării regulii jucătorului U23.

Aici trebuie remarcat faptul că acest campionat a fost neglijat de toate echipele, managerii și antrenorii grupărilor care nu sunt direct implicate în competiție. De altfel, turneul final al CN U20 masculin se va desfășura în săptămâna premergătoare startului playoff-ului în Liga Națională de baschet masculin. Așadar, staff-ul tehnic și administrativ al celor opt echipe calificate pentru fazele eliminatorii vor și preocupate cu altceva, astfel încât nici măcar Final Four-ul nu se va bucura de privirile reprezentanților echipelor de top din campionatul României.

Turneul final U20 masculin se va desfășura similar anilor anteriori în sistem fiecare cu fiecare, adică în format grupă (toate echipele vor juca câte trei meciuri).

Competiția este destinată sportivilor născuți după 1 ianuarie 1997.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.