Turcia va avea patru reprezentante în următoarea ediție Basketball Champions League

Turcia va avea patru reprezentante în ediția 2017/18 a Basketball Champions League. Informația este neoficială, dar ținând cont de faptul că între cele zece ligi co-organizatoare ale acestei competiții se află și Turcia, respectiv a celor consemnate în stagiunea inaugurală – când a avut tot patru echipe la start, devine limpede că Țara Semilunei va avea reprezentare consistentă și de această dată.

Ținând cont de faptul că Anadolu Efes Istanbul și Fenerbahce Istanbul au contract cu Euroleague Basketball, respectiv de anunțul EuroCup Basketball, potrivit căruia Galatasaray Istanbul, Darussafaka și Tofas Bursa au fost înscrise în această competiție, putem să facem presupuneri cât se poate de evidente cu privire la numele echipelor turcești din Basketball Champions League – ediția 2017/18.

Acestea sunt Besiktas Istanbul – finalistă (condusă cu 0-3 în seria cu Fenerbahce), Banvit Bandirma – deținătoarea cupei și finalistă a BasketballCL, Gaziantep Basketball – locul 7, respectiv Pinar Karsiyaka – locul 9. Este de așteptat confirmarea oficială, însă e limpede că aceasta va veni cât de curând. Rămâne de văzut dacă toate cluburile turcești vor fi înscrise direct în grupe sau Pinar va juca preliminarii.

Prin urmare, numărul echipelor ce aproape sigur vor juca în următoarea edție Basketball Champions League crește la 28. Acestea sunt:

Italia – Umana Reyer Venezia, Sidigas Avellino, Dinamo Sassari, Capo D’Orlando*
Franța* – AS Monaco, Strasbourg IG, Elan Chalon, JSF Nanterre 92
Turcia* – Besiktas Istanbul, Banvit Bandirma, Gaziantep Basketball, Pinar Karsiyaka
Spania – Iberostar Tenerife, UCAM Murcia*, Estudiantes Madrid*
Grecia – AEK Atena, Aris Salonic, PAOK Salonic
Belgia – Telenet Oostende*, Basic Fit Brussels*
Cehia – CEZ Nymburk
Polonia – Stelmet Zielona Gora
Belarus – Tsmoki Minsk
Cipru – Keravnos
Danemarca – Bakken Bears
Olanda – Donar Groningen
România – U-BT Cluj-Napoca
Letonia – BK Ventspils

* nu au fost anunțate pe cale oficială

Așadar, Italia, Franța și Turcia vor avea câte patru echipe, Spania și Grecia vor avea câte trei. Este de așteptat ca și Germania să aibă trei reprezentante. În plus, urmează să se anunțe numele reprezentantelor Lituaniei, dar și ale Ligii VTB.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.