Adi Tudor, primul jucător român care înscrie un coș decisiv în actuala ediție LNBM

Adrian Tudor a marcat coșul victoriei pentru BCM U Pitești în confruntarea cu SCM U Craiova, din cadrul etapei a 20-a în sezonul regulat al Ligii Naționale. Meciul s-a încheiat cu scorul de 101-99.

În primul rând trebuie subliniat faptul că Tudor a marcat coșul victoriei pe sirenă. Așadar, argeșenii au învins cu un buzzer beater, reușind pe pătrundere. În al 2-lea rând trebuie notat faptul că Tudor este primul jucător român (născut și format baschetbalistic în țară) care înscrie un coș decisiv în actuala ediție a Ligii Naționale de baschet masculin.

Tudor a finalizat acțiunea decisivă cu o acțiune individuală, pe pătrundere. Experimentatul conducător de joc și-a egalat propriul record personal stagional de puncte marcate, având 14 în urma reușitei cu care a consfințit victoria argeșenilor.

Celelalte coșuri decisive:

Mike Smith a transformat o aruncare de trei puncte în penultima secundă a jocului câștigat de BCM Olimpic Baia Mare asupra lui Dinamo București, scor 78-75.

Laszlo Polyak a marcat un coș de trei puncte cu cinci secunde înainte de finalul partidei pe care BC Mureși a câștigat-o în compania lui BC SCM Timișoara, scor 82-81. Este singura reușită decisivă din acest sezon consemnate pe o situație în care echipa învingătoare era condusă (și nu era la egalitate cu adversarul).

Milos Bojovic a transformat o aruncare de două puncte cu patru secunde înainte de finalul confruntării pe care Phoenix Galați a câștigat-o în fața lui CSM CSU Oradea, scor 67-65.

Kyndall Dykes a transformat o aruncare liberă cu șapte secunde înainte de finalul partidei pe care U-BT Cluj-Napoca a câștigat-o la Craiova, scor 75-74.

Milos Komatina a înscris două aruncări libere cu 17 secunde înainte de final în victoria Timișoarei, scor 62-60, asupra lui SCM U Craiova.

Notă
În acest text sunt prezentate doar reușitele care s-au dovedit a fi decisive și care au închis tabela de marcaj (nu s-a mai marcat niciun punct după aceste coșuri).

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.