Tudor Gheorghe a semnat cu BC SCM Timișoara

Tudor Gheorghe este noul jucător al echipei BC SCM Timișoara. Fundașul în vârstă de 20 ani a semnat un angajament pe un sezon cu formația de pe Bega la scurt timp după ce a câștigat Campionatul European U20 masculin Divizia B ediția 2017, eveniment desfășurat la Oradea. Aici l-a avut antrenor pe Tudor Costescu, cel alături de care va lucra și la formația alb-violetă.

Înalt de 1.84 metri, Gheorghe este jucător de poziția 1. El este originar din Brașov și a petrecut ultimii trei ani alături de U-BT Cluj-Napoca. Tudor a fost component al primei echipe în ultimii doi ani și a devenit campion al României în acest an.

Proaspăt câștigător al titlului de campion european la CE FIBA U20 Divizia B, fost component al U BT Cluj și membru al…

Posted by BC SCM Timisoara on 11 August 2017

În sezonul 2016/17, Tudor Gheorghe a jucat 31 meciuri și a avut medii de 1.7 puncte, 0.7 recuperări și 0.5 pase decisive în aproape opt minute pe partidă. De notat că el a făcut parte din rotația de bază a Clujului în prima jumătate a sezonului precedent, până la revenirea după o accidentare a lui Nandor Kuti.

La CE U20 masculin Divizia B de la Oradea, Gheorghe a avut medii de 4.3 puncte, 2.7 pase decisive, 2.6 recuperări și 1.1 intercepții în aproape 23 minute pe partidă pentru 4.7 la eficiență și 7.4 la +/-. El a fost principalul pasator al echipei naționale a României la evenimentul amintit.

De notat că Gheorghe va participa la Jocurile Mondiale Unitersitare de la Taipei, eveniment programat a se desfășura între 19 și 30 august anul curent. El se va alătura Leilor din Banat după încheierea acestei aventuri.

Interesant este faptul că în prezent antrenorul Tudor Costescu are la dispoziție doi jucători români U23 de poziția 1: Tudor Gheorghe (20 ani) și Lucas Tohatan (18 ani). Este vorba despre principalii conducători de joc al echipelor naționale ale României U20 și U18 din această vară. De notat că Igor Mijajlovic este la rândul său component al BC SCM Timișoara.

Articole din aceeași categorie

2 comentarii On Tudor Gheorghe a semnat cu BC SCM Timișoara

  • Lui Costescu îi place sa joace small ball.

  • Ciudata alegere, are acum TM la jucatori de pozitia 1-2 cat pentru 2 echipe (Igor, Kevin, Tohatan, Jeremic, Gheorghe). Ma rog, fiecare isi face echipa cum considera, dar parca e cam mult, in conditiile in care Igor si Jeremic vor juca 60 min, mai raman 20 pentru ceilalti. Timisoara a ramas tot cu jucatorii de anul trecut pe 4-5, exact unde au suferit. Oricum, mai e loc de un strain, sa vedem pe ce pozitie.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.