Trei jucători de la Steaua Roșie se vor alătura echipei naționale a Serbiei după jocul cu Baskonia

Branko Lazic (foto), Nemanja Dangubic și Nikola Jovanovic se vor alătura echipei naționale a Serbiei după meciul pe care Steaua Roșie Belgrad îl susține joi (23.11), în Euroliga masculină. Campioana Serbiei primește vizita Baskoniei Gasteiz Vitoria în cadrul etapei a 9-a din sezonul regulat al Euroligii masculine.

Conducerea clubului belgrădean a emis un comunicat oficial prin intermediul căruia a anunțat că va permite jucătorilor convocați la echipa națională să i se alăture după meciul amintit. Totodată, managementul Stelei Roșii a ținut să mulțumească pentru înțelegere conducerii federației de specialitate și antrenorului echipei naționale, Sașa Djordjevic, pentru înțelegere.

Serbia se duelează cu Austria (vineri, 24.11) și Georgia (luni, 27.11), în prima fereastră destinată echipelor naționale, pentru campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019. Atât meciul Stelei Roșii, cât și cele ale Serbiei se dispută la Belgrad. Prin urmare, e posibil ca cei trei jucători enumerați să fie disponibili și pentru meciul de vineri (24.11), chiar dacă e puțin probabil ca aceștia să joace în confruntarea cu austriecii.

Reamintim că și trei jucători de la Panathinaikos Atena se alătura naționalei Greciei pentru al 2-lea meci din această fereastră. De asemenea, FC Barcelona a permis jucătorilor care nu au prins lotul de 12 al catalanilor pentru meciul din etapa a 9-a în sezonul regulat al Euroligii să se alăture echipei naționale a Letoniei, respectiv Bulgariei.

Dovezi clare în ceea ce privește faptul că jucătorii și cluburile depun eforturi pentru a-și ajuta echipele naționale. Problema, încă o dată, este în brațele FIBA și Euroleague Basketball.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.