Trei americani care lipsesc Ligii Naționale în sezonul 2017/18

Trei dintre cei mai importanți jucători străini care au evoluat în ediția 2016/17 a Ligii Naționale de baschet masculin sunt, la data de 10 octombrie 2017, liberi de contract. Cu alte cuvinte, nu au angajament pentru stagiunea 2017/18, după prestații excelente în ultimul sezon competițional. Este vorba despre Randal Falker, Sean Barnette și Kevin Hardy.

Falker a jucat pentru Steaua CSM EximBank București în a 2-a jumătate a sezonului anterior. Un pivot extrem de interesant, care se preocupă să-și servească colegii cu mingi deosebit de utile, un IQ baschetbalistic impresionant și o experiență pe măsură. Înalt de 2.02 metri, Falker este jucător de pozițiile 4-5, remarcându-se atât ca aspect, cât și din punct de vedere al conduitei pe terenul de baschet ca un veritabil soldățel.

El aduce un bagaj complet de cunoștințe, lucru dublat de preocuparea pentru ce se afișează pe tabela de marcaj. Un lucru foarte important pentru orice jucător, cu atât mai mult pentru cineva care are un asemenea impact asupra jocului de baschet. Are 32 ani și a petrecut o jumătate de sezon în Liga Națională. Suficient pentru a convinge că este un jucător de certă valoare, atipic pentru pivotul clasic.

Barnette a evoluat la CSM CSU Oradea pe parcursul ultimilor doi ani. A fost cel mai bun jucător al sezonului 2015/16, când a câștigat titlul de campion al României. Americanul a rămas la formația bihoreană și în sezonul 2016/17. El s-a confruntat cu o gravă accidentare musculară, însă a revenit pentru playoff și a fost omul care a reușit să limiteze productivitatea lui Vlad Moldoveanu.

Înalt de 1.95 metri, în vârstă de 31 ani, jucător de pozițiile 3-4, Sean este un baschetbalist impresionant, care prin componenta atletică și dispunere în situații potrivite a devenit un jucător la fel de periculos în faza de atac precum a fost de util în apărare. Capabil să marcheze de la distanță, Barnette a fost totuși un jucător care s-a simțit ca peștele în apă în spațiul de trei secunde, zonă pe care a dominat-o, chiar dacă vorbim despre zona de teren în care își fac apariția jucători cu corp de peste doi metri și 100 de kilograme.

Hardy a jucat pe parcursul ultimelor două sezoane alături de CSU Sibiu. El a fost legitimat la gruparea galben-albastră din postură de debutant. După un prim sezon impresionant, clubul de pe Cibin a depus eforturi să-l aducă înapoi, lucru reușit pe ultima sută de metri, înaintea începerii sezonului 2016/17. Un baschetbalist extraordinar de atletic și care a speculat toate situațiile în care a avut șansa să-și pună în valoare principala calitate, Hardy a fost un baschetbalist esențial în succesul Sibiului din ultimii doi ani.

Fără aruncare de trei puncte și cu mari probleme de la linia de pedeapsă, jucătorul de pozițiile 2-3, în vârstă de 24 ani, este cel care s-a apropiat cel mai mult ca stil de joc de Daniel Dillon – australianul care rămâne, probabil, cel mai rapid jucător care a evoluat în Liga Națională. Agresivitatea afișată în ambele faze ale jocului au adus un element suplimentar, care l-au propulsat pe Hardy la statutul de jucător esențial în propria echipă. Fără îndoială, calitatea atletică și slam dunk-urile în forță l-au făcut un „fan favourite”, nu doar pentru sibieni.

De notat că niciunul dintre Randal, Sean și Kevin nu au angajament semnat pentru sezonul 2017/18. Așadar, ei au pierdut nu doar presezonul, ci și startul oficial al sezonului. Sau, dacă priviți cu ochi pragmatici, ei au ratat salariile pe august, septembrie și cel puțin jumătate pe octombrie.

Fără îndoială, resimțim lipsa și altor jucători. Interesant este că Max Pustozvonov – devenit campion al României, jucător ce a evoluat la EuroBasket 2017 – nu are angajament la ora actuală. Totuși, cei trei enumerați mai sus au avut un impact deosebit asupra propriei echipe. Falker a făcut-o imediat pentru Steaua, Barnette și Hardy s-au evidențiat pe tot parcursul celor doi ani petrecuți în uniforma echipelor din Oradea și Sibiu.

Foto 1: Cătălin Soare / www.cronosmedia.ro
Foto 2: Ovi D. Pop
Foto 3: www.csufans.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.