Real Madrid își asigură avantajul terenului propriu în playoff-ul Euroligii

CSKA Moscova, Real Madrid și Panathinaikos Atena au încheiat victorioase etapa a 12-a în TOP 16 la nivel de Euroligă. Două dintre ele au triumfat în deplasare, pentru ca în re-editarea finalei din sezonul precedent ibericii să se impună în fața lui Maccabi Tel-Aviv.

Echipa lui Pablo Laso s-a desprins la 14 puncte în prima secvență, după care nu a mai privit în urmă. Spre deosebire de confruntarea directă din tur, când jocul a demarat sub aceleași coordonate, însă Maccabi a recuperat pentru a se impune, de această dată Realul nu a mai scăpat victoria. Rezultatul final a fost de 86-75 în favoarea madrilenilor.

Jaycee Carroll (foto) a avut 18 puncte, Felipe Reyes a adăugat 16 puncte cu 5 recuperări ofensive, iar Sergio Llull și Gustavo Ayon au terminat cu câte 11 puncte pentru madrileni. În replică, Brian Randle a avut 17 puncte, iar Jeremy Pargo a terminat cu 14 puncte pentru Maccabi.

carroll

Panathinaikos Atena a avut emoții, însă a reușit să învingă la Istanbul, pe Galatasaray, scor 86-84. A fost o partidă extrem de echilibrată, în care turcii au jucat pentru prestigiu și cu scopul de a întrerupe o serie negativă de eșecuri consecutive, pentru ca elenii să aibă nevoie disperată de un rezultat pozitiv cu scopul de a se califica în playoff. Verzii au rezistat pe final și s-au impus la limită.

James Gist și Esteban Batista au avut câte 14 puncte fiecare, iat Vlantimir Giankovits a contribuit cu 13 puncte pentru învingători. În replică, Patric Young a avut 24 puncte cu 9 recuperări, iar Zoran Erceg a terminat cu 19 puncte, 6 recuperări.

După aceste rezultate, situația în Grupa E se prezintă în felul următor:

e

CSKA Moscova a jucat extrem de modest în sfertul al 2-lea al meciului de la Novgorod. Astfel, Nizhny a construit un avantaj de 55-42 după 20 minute de joc, însă echipa lui Dimitris Itoudis a replicat în sfertul al 3-lea, atunci când s-a apărat exemplar pentru a recupera deficitul și a se instala la conducere. Pe final Nizhny nu a mai întors situația și meciul s-a încheiat cu scorul de 86-82 în favoarea moscoviților.

Sonny Weems a avut 21 puncte, 5 recuperări, iar Sasha Kaun a terminat cu 16 puncte învingători. replica a venit de la Taylor Rochestie, autor a 21 puncte, 6 pase decisive.

Clasamentul Grupei F după jocurile etapei a 12-a:

f

Așadar, se cunosc cinci echipe calificate în playoff, respectiv faptul că Real Madrid se va bucura de avantajul terenului propriu în playoff. Pe de altă parte, este evident faptul că Panathinaikos Atena, Maccabi Tel-Aviv și Alba Berlin își dispută două locuri în playoff, pentru ca în cealaltă grupă, Anadolu Efes Istanbul și Laboral Kutxa Vitoria să-și dispute un loc, cu EA7 Milano arbitrând această luptă.

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.