Tomislav Gabric a semnat în primul eșalon al Turciei!

Tomislav Gabric va juca în următorul sezon într-unul dintre cele mai puternice campionate ale Europei. Croatul care a jucat în ediția 2016/17 Ligii Naționale pentru BCM U Pitești, a fost legitimat de către Yesilgiresun, din primul eșalon al Turciei.

Gabric a avut medii statistice de 12.7 puncte și 5.1 recuperări în LNBM. Înalt de 2.04 metri, jucătorul originar din Croația are 22 ani și este jucător de pozițiile 3-4. El a fost utilizat aproape exclusiv la poziția 4 de către Hristu Șapera în sezonul petrecut în România.

De-a lungul carierei profesioniste, Tomislav a mai jucat pentru Jolly JBŠ, Cibona Zagreb, Metalac Farmakom. După ce a terminat sezonul cu BCM U Pitești, Gabric a semnat în Italia, unde a jucat o scurtă perioadă pentru Universo Treviso Basket.

Tomislav Gabric a semnat un contract pe doi ani cu Yesilgiresun.

Fondat în anul 2006, noul club al lui Gabric evoluează în prima ligă din Turcia din 2015. În primul sezon s-a clasat pe locul 12, iar în cel de-al 2-lea a ocupat locul 11 și a fost sfertfinalistă a Cupei Turciei.

De notat că în sezonul 2016/17, Yesilgiresun a utilizat cel mai mic număr de jucători străini din primul eșalon al Turciei.

Alături de Gabric, alți doi jucători au fost anunțați de gruparea amintită. Este vorba despre Dusan Cantekin (contract pe un an) și Ivan Marinkovic (doi ani).

Așadar, Gabric este cel de-al 2-lea jucător din LNBM care face pasul direct în primul eșalon al Turciei în această vară. Primul a fost Vlad Moldoveanu, legitimat de către Demir Insaat Buyukcekmece. De altfel, Gabric și Moldoveanu se vor confrunta direct, întrucât evoluează la aceeași poziție.

Foto: Alina Cojocaru

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.