Timișoara s-a calificat la turneul final al Cupei României în pofida prestației senzaționale pentru tandemul Siriscevic-Novak

BC SCM Timișoara a pierdut manșa a 2-a a dublei cu SCM U Craiova din primul tur al Cupei României 2017/18, scor 103-105, însă a obținut calificarea la turneul Final Eight. Partida a fost transmisă în direct la DigiSport 3.

Formația antrenată de către Tudor Costescu a găsit cu ușurință drumul spre coș în prima repriză a partidei. Timișoara avea 12/14 la aruncările de două puncte și 12/13 de la linia de pedeapsă în minutul 15 al partidei, moment în care tabela de marcaj indica scorul de 45-32, după ce primul act s-a încheiat cu scorul de 26-23.

Formația pregătită de Rami Hadar a replicat spre finalul reprizei, Craiova reușind procentaje foarte bune la rândul ei în prima repriză. Jeremic, Diaz și Burgees au mrcat cu generozitate pentru gazde, însă Tohătan a fost sancționat cu greșeală antisportivă după ce tot el a greșit o pasă din propria jumătate de teren. Oltenii au speculat și s-au apropiat la o posesie, tot așa cum au reușit să înscrie 15 puncte după opt posesii pierdute de adversar în primele 20 minute de joc. Scorul la pauză era de 57-53, fiind stabilit de Mladen Jeremic, de la linia de pedeapsă.

Craiova a început excelent repriza secundă, cu un parțial de 16-5 prin care a trecut la conducere la general. În continuare cele două protagoniste au alternat la limita celor șase puncte consemnate în prima manșă. Ivan Siriscevic a fost imposibil de oprit pentru apărarea bănățeană, iar la intrarea în sfertul decisiv tabela e marcaj indica scorul de 78-70 în favoarea oaspeților.

Amfitrionii au continuat să găsească coșul din interiorul semicercului și să domine la recuperare. Timișoara a terminat meciul fără Igor Mijajlovic, descalificat pentru cinci greșeli personale. În schimb, Craiova a marcat cu generozitate de la mare distanță, având 15/26 la aruncările de trei puncte pentru un procentaj de 57%. Nick Novak a marcat 20 puncte consecutive pentru Craiova, însă alb-violeții au găsit răspuns și pe final de meci au pus în dificultate ofensiva trupei lui Rami Hadar. Ivan Siriscevic a transformat o aruncare de trei puncte cu care a readus Craiova în avantaj în manșa a 2-a, pentru o victorie de palmares. Scorul final a fost de 105-103 pentru Craiova.

Siriscevic a totalizat 38 puncte, Novak a adăugat 23 puncte, iar Maxim Kikos – jucător naturalizat (israelian-român) a încheiat cu 12 puncte pentru SCM U Craiova. În replică, Jeremic a totalizat 26 puncte, 5 recuperări, alți patru jucători având cel puțin 2 puncte pentru BC SCM Timișoara.

Tudor Gheorghe a jucat pentru prima dată într-un meci oficial în uniforma Timișoarei. De cealaltă parte a absentat Goran Martinic și de această dată.

Scorul general a fost de 185-181 în favoarea Timișoarei. Aceasta este a 6-a echipă calificată la turneul final de Cupa României.

Foto: Ionut Greere / www.sportuldoljean.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.