Timișoara, povestea motivațională a baschetului românesc

CSU Atlassib Sibiu a învins BC Timișoara cu 61 – 53, la capătul unui meci la care doar scorul strâns  și posibilitatea unei victorii a bănățenilor au ținut oamenii în sală sau în fața televizoarelor. Debutul sezonului LNBM a fost la fel de urât precum cel al Cupei României. Când credeam că nimic nu poate depăși în penibilitate partida dintre Energia și Timișoara, Sibiul a ținut să mă contrazică.

Timișoara a evoluat conform așteptărilor, cu dezinvoltura celui ce nu are nimic de pierdut. Reușitele s-au datorat valorii individuale a jucătorilor, greșelile au fost cauzate de timpul scurt avut la dispoziție de jucători chiar și pentru a se cunoaște la nivel personal, ce să mai vorbim de intrat în formă sportivă sau relații de joc.

Sibiul, în schimb, nu are nicio scuză. Degeaba invocă Dan Fleșeriu lipsa de exepriență a jucătorilor și faptul că adversara era, practic, o necunoscută. Sibienii au avut la dispoziție un întreg presezon plus două partide oficiale pentru a se pregăti, dar în foarte multe momente au arătat mai lipsiți de omogenitate și idei tactice decât bănățenii. După cum menționam și într-o postare la cald pe facebook, dacă Sibiul pierdea această partidă, Fleșesiu ar fi trebuit să își dea demisia.

Timișoara a spus vineri seară o poveste despre cum să nu te dai bătut, despre cum să te mobilizezi pentru a depăși greutățile. A dat o palmă celor care au îngropat-o prematur, celor care au observat că nu mai respiră, dar au refuzat să îi audă inima ce bătea mai tare ca niciodată. Campionatul e lung, iar experiența verii recent încheiate ne spune că pronosticurile sunt inutile.

Timișoara poate va retrograda, dar la fel de bine, într-un sport dependent de fonduri publice, alte două sau trei sau zece cluburi pot pierde finanțarea. În iarnă sau mai devreme, vara viitoare sau peste doi ani, cine știe. Iar într-o astfel de situație, baschetul românesc are nevoie de clubul din Banat. Timișoara va fi povestea motivațională ce îl va face să renască.

Foto: BC Timișoara (facebook)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.