BC SCM Timișoara învinge U-BT Cluj-Napoca!

BC SCM Timișoara a furnizat surpriza sfârșitului de săptămână în baschetul românesc. Alb-violeții au învins liderul la zi al LNBM, U-BT Cluj-Napoca, scor 78-69. Meciul a fost transmis în direct la DigiSport.

Oaspeții au condus aproape în permanență pe parcursul primei reprize, însă alb-violeții au terminat mai bine această perioadă de joc. Deși a fost condusă cu nouă puncte, echipa lui Tudor Costescu a intrat în avantaj la vestiare, scor 39-37.

Repriza a 2-a a început cu 2/8 la aruncările din acțiune și patru posesii pierdute de formația din Cluj-Napoca. Mai mult, echipei de pe Someș i-a lipsit aproape cu desăvârșire acea atitudine pe care a afișat-o în primele 20 de meciuri din actuala ediție de campionat. Gazdele conduceau cu cinci puncte la ultima pauză, scor 58-53.

Timișoara a beneficiat de o prestație excelentă de la mare distanță a lui Mladen Jeremic. Amfitrionii s-au desprins la zece lungimi în sfertul decisiv, dar Torok a replicat și a apropiat Clujul la trei puncte. Adamovic a înregistrat posesii pierdute cu repeziciune, iar gazdele au profitat desprinzându-se decisiv prin Milos Komatina și același Jeremic.

Antrenorul Mihai Silvășan a folosit pentru o scurtă perioadă o formulă cu Pustozvonov, Moldoveanu, Torok și Barro, cu Adamovic la poziția 1. De notat că atunci când Vlad a absentat din cauza accidentării la umăr, U-BT a optat în destule momente să joce cu Pustozvonov la poziția 4. În formula amintită, utilizată la Timișoara, Pustozvonov a fost poziție 2, iar Moldoveanu a fost 3. Aceată formulă a rămas în teren doar pentru două posesii.

Mladen Jeremic a totalizat 26 puncte, 8 recuperări, iar Milos Komatina a bifat 18 puncte, 6 recuperări. Filip Adamovic a replicat cu 16 puncte, 7 pase decisive și 7 posesii pierdute.

U-BT Cluj-Napoca a jucat acest meci fără Kyndall Dykes. Staff-ul tehnic al ardelenilor rotește străinii de perimetru de la un meci la altul în TOP 6. Antrenorul Silvășan a jucat fără Adamovic la Oradea, respectiv fără Rasic în compania Piteștiului. De această dată a fost rândul americanului să stea.

BC SCM Timișoara a jucat fără Dominique Rambo și Jonte Flowers, accidentați. Bănățenii au susținut acest meci în patru jucători străini.

Bănățenii obțin un nou succes de răsunet pe teren propriu. Ei ajung la 11-10 și se situează pe locul 5, la egalitate cu a 4-a clasată.

Clujul suferă un eșec, probabil necesar, primul din anul calendaristic 2017, lipsindu-i agresivitatea și acea răutate pozitivă în joc, acea atitudine, a lipsit entuziasmul băncii, au lipsit elementele ce au ajuns să fie o etichetă a grupării de pe Someș în acest sezon. Desigur, este explicabil, după atâtea succese și după ce s-a desprins în ierarhia generală. Astfel se oprește o serie de 12 victorii consecutive în baschetul românesc. U-BT are 18-3 și se situează pe prima poziție a clasamentului.

În etapa 26, Timișoara se duelează cu Steaua CSM EximBank, la București. În schimb, U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui CSU Sibiu, într-un meci al primelor clasate.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.