Timba Timișoara și Poli Iași s-au impus în deschiderea turneului final al Ligii 1

Turneul final al Ligii 1 la baschet masculin – ediția 2016/17, pntru echipele cu drept de promovare, a demarat vineri (02.06), ambele partide ale zilei inugurale fiind transmise în direct la DigiSport 4. Timba Timișoara și Politehnica Iași au obținut victorii.

Jocul de deschidere al turneului din capitală  consemnat victoria Timbei Timișoara, scor 69-58, asupra lui Cuza Sport Brăila.

Jocul a avut parte de echilibru, prima jumătate curpinzând șapte schimbări la conducere. După 20 minute de joc Brăila conducea cu scorul de 28-25. Repriza secundă a demarat cu un parțial de 13-5 în favoarea bănățenilor. Aceștia nu au mai cedat inițiativa până la final. Elevii lui Bogdan Murărescu au controlat situația, desprinzându-se la peste zece lungimi, scorul final fiind de 69-58.

Marius Deconescu a reușit 20 puncte, 10 recuperări, Dejan Kovacevic a adăugat 16 punte, 5 recuperări, 4 intercepții, Mirko Kovac a terminat cu 14 puncte, 7 recuperări, iar David Engi Rosenfeld a terminat cu 12 puncte. Un aport deosebit de important nu doar statistic, ci și ca impact în ordonarea acțiunilor de joc ale Timbei, a avut Branko Cuic. Posesor al cetățeniei române acesta a avut 7 puncte (1/12 din acțiune și 4/10 la linia de pedeapsă), cu 13 recuperări și 10 pase decisive.

În replică, Adrian Movileanu a totalizat 15 puncte, 3 recuperări, iar Andrei Damian a bifat 11 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive pentru Brăila.

De notat că patru jucători de la Timba au avut cel puțin 35 minute de joc fiecare.

Cel de-al 2-lea meci al zilei a opus pe Politehnica Iași și CN Aurel Vlaicu București. Jocul a cuprins echilibru pe tot parcursul celor 40 minute. Partida s-a încheiat cu scorul de 94-84 în favoarea moldovenilor.

Niciuna dintre protagoniste nu a izbutit să se desprindă la mai mult de cinci puncte pe parcursul primei reprize. În primele 20 minute de joc s-au consemnat opt schimbări la conducere pe taela de marcaj. Scorul la jumătatea întâlnirii a fost de 48-47 în favoarea gazdelor.

În debutul reprizei secunde, Aurel Vlaicu a fost în avantaj, dar ieșenii au replicat și au schimbat situația la conducere. Gazdele au marcat ultimele patru puncte ale sfertului 3 pentru a reveni în avantaj, scor 65-64. Poli Iași a izbutit să schimbe din nou situația pe tabela de marcaj, desprinzându-se la șase lungimi în minutul 34. Diferența a continuat să crească, moldovenii controlând finalul partidei.

Jermale Jones a totalizat 29 puncte, 3 intercepții, 3 pase decisive, Constantin Amărghioalei a adăugat 21 puncte, 3 recuperări, 3 intercepții, iar Tudor Gârbea a terminat cu 16 puncte, 6 recuperări pentru învingători. În replică, Raheem Jolliffe a bifat 20 puncte, alți patru jucători ai bucureștenilor având peste 10 puncte marcate.

Sâmbătă (03.06) sunt programate jocurile rundei a 2-a:

Timba TimiȘoara vs Politehnica Iași – ora 17.45
Aurel Vlaicu București vs Cuza Sport Brăila – ora 20.00

Ambele confruntări sunt transmise în direct la DigiSport 2.

Primele două clasate la turneul final obțin dreptul de promovare în următoarea ediție a Ligii Naționale de baschet masculin.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Timba Timișoara și Poli Iași s-au impus în deschiderea turneului final al Ligii 1

  • Victoria Timbei pare putin surprinzatoare iar aportul lui Cuic a fost devisiv. Stiinta jocului a fost decisiva desi procentajele la aruncari au fost slabe.
    Iesenii au castigat greu dar echipa bucuresteana va pune probleme mari pt ca este o echipa foarte organizata

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.