Timba Timișoara a legitimat un jucător american

baptist

Billy Baptist este cel de-al 6-lea jucător străin legitimat de Timba Timișoara în perspectiva sezonului 2014/15, informează pagina de facebook a bănățenilor.

El este american (primul american în actuala echipă a Timbei) și sosește din NBDL, unde a jucat pentru Bakersfield Jam și avut medii statistice de 6.2 puncte, 3.7 recuperări și 1.0 pase decisive în aproximativ 16 minute pe parchet în 48 meciuri disputate, potrivit statisticii furnizate de site-ul fiba.com.

Înalt de 1.96 metri, Baptist poate acoperi trei poziții. Principalul său post este de shooting guard (poziția 2), însă el poate fi folosit atât ca și conducător de joc (poziția 1), cât și pe post de extremă (poziția 3).

În vârstă de 27 ani, Baptist a jucat la nivel profesionist pentru Unicaja Malaga, Manresa (ambele Spania), Crailsheim (Germania) și Keflavik (Islanda). La nivel universitar a jucat pentru Illinois Central și Quincy.

Baptist a bifat două prezențe la nivel de Euroligă în echipamentul Malagăi și patru în Liga ACB.

Actualmente Timba are șase jucători străini. Aceștia sunt: Vedran Nakic (croat), Mladen Sljivancanin (sârb), Jozo Brkic (croat/bosniac), Steve Tchiengang (camerunez), Konstantyn Glazyrin (ucrainean) și Billy Baptist (american).

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.