Kim Tillie este noul jucător al lui Olympiacos Pireu

Kim Tillie este noul jucător al lui Olympiacos Pireu. Francezul sosește de la Baskonia Gasteiz și a semnat un contract pe un sezon cu opțiune pentru al 2-lea.

În sezonul competițional 2016/17, Tillie a avut medii de 6.9 puncte și 3.8 recuperări pe meci la nivel de Euroligă. Francezul are trei sezoane la activ în competiția de top a Europei, cu 53 prezențe și 22 titularizări. Mediile pe carieră ale jucătorului amintit sunt de 5.8 puncte, 4.2 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție pentru 6.5 la eficiență în 20.5 minute pe partidă.

Tillie este fiul unuia dintre cei mai importanți jucători de volei din istoria Franței. De altfel, Laurent Tillie este în prezent antrenorul echipei naționale a Hexagonului în această disciplină.

Absolvent al universității Utah, pentru care a jucat patru sezoane în NCAA, Kim Tillie și-a început cariera profesionistă în anul 2010. El a jucat pentru ASVEL Villeurbane între 2010 și 2012, respectiv pentru UCAM Murcia între 2012 și 2014. În ultimii trei ani a evoluat la Baskonia.

Acesta este cel de-al 3-lea transfer oficializat de vicecampioana Europei în această vară. Primele două au fost cele ale letonului Janis Strelnieks (fundaș), de la Brose Baskets Bambers, respectiv Giorgos Bogris (pivot), de la Iberostar Tenerife.

De asemenea, Olympiacos a prelungit contractele lui Vangelis Mantzaris și Georgios Printezis. De altfel, Tillie va împărți minutele la poziția 4 cu cel din urmă.

Înalt de 2.11 metri și în vârstă de 28 ani, Tillie evoluează în principal la poziția 4. El poate juca și poziția 5, dar la Olympiacos este de așteptat să evolueze ca extremă de forță în condițiile în care antrenorul Giannis Sfairopoulos a legitimat trei pivoți pentru sezonul 2017/18 – Nikola Milutinov, Khem Birch, respectiv Giorgos Bogris.

În altă ordine de idei, Maccabi Tel-Aviv intenționează să-l legitimeze pe americanul Michael Roll. Shooterul amintit a jucat în ultimul sezon pentru Besiktas Istanbul. Jucătorul a decis să-și exercite dreptul de a ieși din contractul cu finalista ultimei ediții din campionatul Turciei. Anunțul oficial este așteptat.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.