Thomas Heurtel și Leo Westermann au semnat cu Barcelona și CSKA

FC Barcelona a oficializat legitimarea lui Thomas Heurtel. În schimb, CSKA Moscova l-a acontat pe Leo Westermann. Ambele mutări au fost anunțate pe cale oficială în cursul zilei de joi (22.06), la distanță de câteva zile de la startul negocierilor.

Heurtel vine de la Anadolu Efes Istanbul. El a avut 12.7 puncte și 5.6 pase decisive pe partidă în ultimul sezon la nivel de Euroligă. Thomas a petrecut ultimii trei ani alături de Efes și se întoarce în Spania, acolo unde a mai evolu pentru Baskonia. Fundașul francez în vârstă de 28 ani a semnat un contract pe doi ani cu noua echipă a lui Sito Alonso.

Este de așteptat ca Heurtel să-l înlocuiască pe Tyrese Rice. De notat că Barcelona încearcă să-l legitimeze pe Guillem Vives, de la Valencia, pentru a acoperi poziția 1 cu doi jucători importanți.

Westerman sosește de la Zalgiris Kaunas. El a avut medii de 8.2 puncte, 5.5 pase decisive și 3.2 recuperări în cele 30 partide disputate în sezonul 2016/17 la nivel de Euroligă. Leo are 24 ani și se mândește cu o bogată experiență continentală. Westermann a debutat alături de Partizan Belgrad la nivel de Euroligă. Contractul francezului este pentru un sezon cu opțiune din partea clubului pentru al 2-lea.

Dimitris Itoudis, antrenorul lui CSKA, l-a recrutat pe Westermann cu scopul de a-l înlocui pe Aaron Jackson.

Este de așteptat ca cei doi jucători amintiți să evolueze la poziția 1 pentru naționala Franței în cadrul EuroBasket 2017. Aici ei vor fi colegi cu Nando DeColo, care va fi coleg cu Westermann și la CSKA. Tony Parker va absenta la EuroBasket 2017.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.