Tenerife va găzdui Final Four-ul Basketball Champions League

Turneul final al ediției inaugurale din Basketball Champions League se va desfășura la Tenerife. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de vineri (31.03). Evenimentul va avea loc între 28 și 30 aprilie anul curent.

Tenerife este situată în cea mai mare și populată insulă din aripelagul Insulelor Canare. Pabellón Insular Santiago Martín va găzdui meciurile turneului final. Această sală are o capacitate de 5.100 locuri pentru baschet, iar între facilități dispune de cinci vestiare duble, sală de forță, respectiv săli de recuperare, video, conferință de presă și un cabinet medical. Sala a fost inaugurată în anul 1999.

Echipa din Tenerife se află la cel de-al 5-lea sezon consecutiv pe prima scenă a baschetului spaniol și parcurge de departe cea mai fastă perioadă din istorie. Formația antrenată de Txus Vidorreta se situează pe locul 2 în Liga ACB.

Alături de Iberostar Tenerife, la turneul final Basketball Champions League s-au calificat Umana Reyer Venezia (locul 2 în Italia), AS Monaco (locul 1 în Franța) și Banvit Bandirma (locul 4 în Turcia). De notat că Monaco și Banvit au câștigat deja un trofeu în acest sezon. Este vorba despre Leaders Cup, respectiv Cupa Turciei.

Întrecerea, de tip Final Four, programează semifinalele în cursul zilei de vineri (28.04), iar finala și meciul pentru locul 3 în cursul zilei de duminică (30.04).

Tragerea la sorți a semifinalelor va avea loc în cadrul unei ceremonii, programată a se desfășura pe data de 6 aprilie, tot în Tenerife.

Foto: www.basketballcl.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.