Teemu Rannikko revine în naționala Finlandei după trei ani

Teemu Rannikko va juca pentru Finlanda la EuroBasket 2017. În vârstă de 36 ani, spectaculosul conducător de joc revine în prima reprezentativă a scandinavilor la distanță de trei ani de la ultima sa apariție.

Ultima prezență a lui Rannikko în uniforma echipei naționale a Finlandei datează de la Campionatul Mondial de baschet – ediția 2014. Acesta s-a desfășurat în Spania, acolo unde scandinavii au fost susținuți de 9.000 suporteri. De altfel, organizatorii au decis atunci ca grupa Finlandei să se dispute în sala cu cea mai mare capacitate tocmai pentru a facilita accesul unui număr cât mai consistent de finlandezi în sală.

Rannikko a putut fi urmărit în luna ianuarie a acestui an, la Arena Antonio Alexe, în meciul săptămânii, în cadrul penultimei etape din faza grupelor Basketball Champions League. A fost unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale ediției inaugurale din competiția amintită, având nevoie de prelungiri pentru stabilirea învingătoarei și a cuprins prestația colosală a lui Martin Zeno, autor a 42 puncte.

Un alt aspect extrem de important legat de acest jucător constă în faptul că este un veritabil lider. Acest lucru este foarte vizibil prin atitudinea sa față de colegi, dar mai ales prin modul în care aceștia reacționează. Fără îndoială, statutul lui Teemu Rannikko în baschetul finlandez are legătură cu CV-ul acestui jucător, realizat exclusiv prin valoarea demonstrată de-a lungul întregii cariere.

Rannikko evoluează la nivel de club pentru Kataja, acolo unde a fost legitimat încă din anul 2014. În perioada petrecută alături de această grupare, Teemu a câștigat două titluri naționale ale Finlandei și va juca pentru a 2-a oară consecutiv în Basketball Champions League.

Antrenorul echipei naționale, Henrik Dettman și-a exprimat satisfacția cu privire la revenirea lui Rannikko în prima reprezentativă a Finlandei. Poreclită Susijengi, gruparea scandinavă va găzdui Grupa A la Helsinki. Adversari sunt Polonia, Grecia, Franța, Islanda și Slovenia. Primele patru clasate se califică pentru fazele eliminatorii ale EuroBasket 2017, programate a se desfășura la Istanbul.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.