Team USA – Șase favoriți pe hârtie pentru FIBA World Cup 2014

coachk

Luni (28.07), este programată prima reunire a lotului Statelor Unite ale Americii pentru demararea primului cantonament de pregătire (care se va desfășura în perioada 28 iulie – 1 august) în perspectiva participării la FIBA World Cup 2014. La prima întâlnire sunt așteptați 19 baschetbaliști sub comanda lui Mike Krzyzewski.

În cele ce urmează vă invit să aruncăm o privire asupra jucătorilor care au cele mai mari șanse de a prinde lotul de 12 pentru turneul din Spania. Înainte de asta vom nota faptul că jucători precum Kevin Love, LaMarcus Aldridge sau Blake Griffin au anunțat recent că nu vor juca pentru Team USA la Cupa Mondială.

Cel puțin șase dintre jucătorii anunțați ca fiind convocați la reunirea de la Las Vegas vor fi cu certitudine în Spania. Desigur există nedorita variantă a accidentării, caz în care prezența acestora nu mai este atât de sigură.

Aceștia ar trebui să fie următorii:

Derrick Rose – poziția 1
Stephen Curry – poziția 1/2
James Harden – poziția 2
Kevin Durant – poziția 3
Paul George – poziția 3
Anthony Davis – poziția 5

Rose și Curry au fost prezenți la FIBA World Cup 2010. Harden și Durant au prins lotul de 12 atât la Cupa Mondială din 2010, cât și la Jocurile Olimpice din 2012. Anthony Davis a fost în lot la Londra, în urmă cu doi ani. În fine, George s-ar afla la prima prezență în echipa SUA.

În continuare este de așteptat ca Mike Krzyzewski să aleagă între ceilalți 13 jucători pentru ultimele șase locuri, dacă într-adevăr cei șase se vor regăsi pe listă.

Iată din ce jucători are de ales Coach K:

– poziția 1: Kyrie Irving, Damian Lillard, John Wall
– poziția 2: Klay Thompson, Bradley Beal, DeMar DeRozan
– poziția 3: Kyle Korver, Chandler Parsons, Gordon Hayward, Paul Millsap
– pozițiile 4/5: DeMarcus Cousins, Andre Drummond, Kenneth Faried

Este de așteptat ca SUA să aibă trei jucători la poziția 1. Desigur, Curry și Harden pot să conducă mingea, dar niciunul nu este vreun jucător strălucit din punct de vedere defensiv. Cel puțin în ceea ce îl privește pe Harden mulți sunt în totalitate de acord cu acest lucru. Astfel, e posibil ca doi dintre jucătorii menționați mai sus la poziția 1 să fie incluși în lot.

De asemenea, americanii vor avea nevoie de mai mulți shooteri, iar pe listă se regăsesc nume cunoscute tocmai din acest motiv. Este vorba despre Thompson, Korver sau Parsons. E puțin probabil ca toți trei să fie în lotul de 12 cu atât mai mult cu cât Curry și Durant, doi shooteri de excepție, par să fie asigurați de un loc între cei 12.

Așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți, SUA nu strălucește la poziția 4. Pe de o parte prin prisma absențelor amintite ale lui Love, Griffin sau Aldridge. Pe de altă parte, stilul de joc din NBA este extrem de diferit de cel internațional tocmai datorită profilului poziției 4. Mai exact sunt foarte puțini jucători americani de poziția 4 care să poată crea cu mingea pentru colegii lor.

E posibil ca în dese rânduri să găsim o structură cu trei jucători de pozițiile 1-2, respectiv cu o poziție 3 (Durant/George) și cu Anthony Davis pe parchet. Rămâne de văzut cine dintre Drummond, Cousins și Faried va fi inclus în lotul final. Este de așteptat ca doar unul dintre aceștia să fie inclus în lista finală. E limpede că absența lui Kevin Love dă niște bătăi de cap lui Krzyzewski. Desigur în absența lui Love ar fi fost de mare ajutor jocul atletic al lui Griffin, ori capacitatea de a înscrie cu generozitate a lui Aldridge.

Cert este că la pozițiile 1-2-3, SUA arată foarte bine. Rămâne de văzut ce jucători vor fi selectați sub formă de „role players”.

În altă ordine de idei cei 12 jucători invitați să participe alături de primii 19 în cantonamentul din Las Vegas sunt: Harrison Barnes (Golden State Warriors); Trey Burke (Utah Jazz); Draymond Green (Golden State Warriors), Tim Hardaway Jr. (New York Knicks); Tobias Harris (Orlando Magic); Doug McDermott (Chicago Bulls); Victor Oladipo (Orlando Magic); Mason Plumlee (Brooklyn Nets); Miles Plumlee (Phoenix Suns); Marcus Smart (Boston Celtics); Dion Waiters (Cleveland Cavaliers); Cody Zeller (Charlotte Hornets). E puțin probabil ca vreunul de aici să-și facă loc în lotul cu care SUA va aborda FIBA World Cup 2014.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.