Sylven Landesberg și Maccabi Tel-Aviv o înving pe Fenerbahce la Istanbul!

Maccabi Tel-Aviv a deschis săptămâna cu etapă dublă în Euroligă printr-o victorie în ultima secundă. Israelienii s-au impus cu o reușită semnată Sylven Landesberg, pe sirena ce a anunțat epuizarea timpului de joc în confruntarea cu Fenerbahce Istanbul, din Turcia. Duelul galben-albastrelor s-a încheiat cu scorul de 81-79.

Elevii lui Ainars Bagatskis au marcat ultimele șase puncte ale confruntării. Landesberg a transformat două din cele trei libere obținute după un fault pe aruncare. Apoi, Yogev Ohayon l-a servit impecabil pe Joe Alexander pentru un slam dunk în forță, acțiunea având mari șanse de a intra în topul celor mai spectaculoase faze ale etapei a 27-a. În fine, după ce Bobby Dixon a pierdut posesia mingii, cu doar șase secundă rămase pe timpul de joc, Maccabi a aruncat la coș prin același Landesberg, care a fost contestat de către Nikola Kalinic. În pofida opoziției sârbului, mingea a intrat în coș după ce a izbit inelul în trei rânduri.

În pofida celor 13 reușite de pe semicerc și a unui procentaj de 46% la aruncările de la mare distanță, formația antrenată de Zeljko Obradovic a suferit un nou eșec în Euroligă. Nu este singura veste proastă pentru campioana Turciei, care e posibil să-l fi pierdut și pe Luigi Datome. Acesta a simțit dureri la umăr și nu a mai intrat pe parchet la finalul partidei. Turcii au jucat acest meci fără Kostas Sloukas și Bogdan Bogdanovic, ambii accidentați. La Maccabi a absentat Drew Goudelock.

Maccabi Tel-Aviv a disputat acest meci fără niciun fel de presiune. Israelienii nu mai aveau șanse de calificare în playoff și păreau să fie victimă sigură, văzându-se conduși cu 14-6 în debutul partidei și s-au aflat la un deficit de zece lungimi. Lucrurile s-au reglat din mers, Sylven Landesberg având o prestație de excepție, iar Yogev Ohayon a strălucit în postura de principal mânuitor al mingii pentru israelieni.

Landesberg a totalizat 22 puncte (4/4 la trei puncte), Diamon Simpson a adăgat 14 puncte, 12 recuperări, iar Ohayon a încheiat cu 10 puncte și 6 pase decisive pentru învingători. În replică, Melih Mahmutoglou a avut 15 puncte, cu 5/6 la aruncările de trei puncte. Ekpe Udoh a adăugat 13 puncte, 10 recuperări pentru turci.

Fenerbahce Istanbul are 17-10, iar Maccabi Tel-Aviv ajunge la 10-17 ca urmare a acestui rezultat.

Foto: euroleague.net
Video: eurohoops.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.