Sumă record pentru achiziția lui Houston Rockets

Tilman Fertitta este noul proprietar al lui Houton Rockets. Potrivit presei americane, omul de afaceri amintit a achiziționt franciza de la Leslie Alexander. Valoarea afacerii este de 2.2 miliarde dolari.

Prețul pe care Fertitta îl va plăti reprezintă un nou record absolut pentru NBA. Afacerea trebuie să primească acceptul NBA Board of Governors, alcătuit din ceilalți proprietari. Aceasta este o formalitate, având în vedere faptul că este vorba despre o schimbare de proprietar, adică nu implică alte modificări precum mutarea francizei în alt oraș.

Fertitta (foto) este un om de afaceri originar din Texas și a declarat că aceasta este afacerea vieții, un vis devenit realitate. El este proprietarul lanțului de restaurante Landry, a casinourilor și hoteurilor Golden Nugget. Este originar din Galveston, însă domiciliază în Houston.

Franciza a fost evaluată la suma de 1.65 miliarde dolari de către Forbes, fiind considerată a 8-a cea mai importantă afacere din NBA. Conform jurnalistului Adrian Wojnarowski, fostul proprietar a primit mai multe oferte, toate începând de la suma de 2 miliarde dolari.

Leslie Alexander a anunțat la începutul verii, după transferul lui Chris Paul, că dorește să vândă franciza la distanță de 24 ani de la achiziționarea ei. Rockets au câștigat două titluri NBA sub patronajul amintitului om de afaceri, echupa care a reușit aceste performanțe incluzându-l pe Hakeem Olajuwon, unul dintre cei mai tehnici și eleganți pivoți din istoria baschetului.

Alexander a dorit să vândă pe Houston Rockets unui om sau unei companii a cărei principal scop este de a păstra echipa în Houston.

De notat că anunțul vânzării lui Rockets vine într-o perioadă extrem de delicată pentru orașul Houston, date fiind pagubele produse de uraganul care s-a abătut asupra acestei părți a Statelor Unite ale Americii.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Sumă record pentru achiziția lui Houston Rockets

  • Dimensiunile financiare ale sportului in SUA sunt la un nivel care ne lasa cu gura cascata. Este adevarat ca si investitiile sunt pe masura.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.