Strasbourg continuă colaborarea cu Vincent Collet până în 2020

Strasbourg IG a anunțat prelungirea contractului pentru antrenorul Vincent Collet. Anunțul vine la scurt timp după eliminarea prematură din Basketball Champions League și Leaders Cup. De asemenea, echipa are o clasare relativ modestă în campionatul Franței. Collet este în paralel și antrenorul echipei naționale a Hexagonului.

Noul angajament îl va ține pe Collet la cârma echipei cu al 2-lea buget din Franța până în vara anului 2020. Acest antrenor a fost concediat în luna mai a anului trecut de conducerea clubului din Strasbourg după a 4-a finală de campionat pierdută în succesiune. De altfel, Collet a fost antrenorul echipei în toate aceste finale, adică tot el a dus echipa până acolo.

La distanță de cinci luni, mai exact în octombrie 2016, Collet a revenit la cârma echipei. Strasbourg începuse sezonul cu finlandezul Henrik Dettman, dar acesta a fost concediat după un început modest de sezon.

De la venirea lui Collet, Strasbourg s-a transformat într-o forță a baschetului din Hexagon. Această echipă nu s-a calificat în playoff și nu a intrat între primele opt echipe din Leaders Cup și Cupa Franței în perioafa 2009/2012. Cu Collet la timonă, Strasbourg a câștigat două trofee, a disputat patru finale de campionat și o alta de Leaders Cup, iar în sezonul precedent a disputat finala EuroCup, fiind la o victorie distanță de un wildcard în Euroligă.

Sezon dificil pentru Strasbourg IG

De notat că Strasbourg a fost eliminată din primul tur al playoff-ului Basketball Champions League. În plus, echipa lui Collet a fost învinsă de Nanterre în prima zi a turneului Leaders Cup, desfășurat la mijlocul lunii februarie. De asemenea, Strasbourg nu s-a calificat pentru optimile de finală ale Cupei Franței.

Astfel, la ora actuală, Strasbourg IG mai are un singur obiectiv în acest sezon. El rămâne prioritar pentru conducerea clubului și anume câștigarea campionatului. În prezent, elevii lui Collet se situează pe locul 6 în LNB Pro A, având un bilanț general de 11-9.

Cert este că prin prelungirea contractului pentru antrenorul Collet, conducerea clubului din Strasbourg indică cât se poate de clar că privește spre viitor și nu neapărat sau doar în prezent. Prin această decizie, mesajul transmis de conducere este că se dorește liniște și siguranță în jurul echipei. De asemnea, se transmite un mesaj de încercere acordată antrenorului.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.