Știința București a devenit campioană la U20 cu șase jucători U18 și doi U17

Știința București a devenit campioană națională la categoria U20 masculin în ediția 2016/17. Formația din capitală, antrenată de Ionuț Bâscoveanu a triumfat în cadrul turneului final, desfășurat la Arena de Baschet din București.

Competiția a fost destinată sportivilor născuți în anul 1997 și mai tineri. Interesant este că lotul de 12 folosit de Știința în meciul care i-a asigurat titlul național a cuprins doar trei jucători născuți în acest an, unul dintre aceștia nefiind utilizat deloc în meciul cu Steaua CSM EximBank București. Toți ceilalți sunt mai tineri, majoritatea cu 2 sau chiar 3 ani.

Anul nașterii pentru cei 12 jucători

Născut 2000 – George Blaj Voinescu, Radu Petrescu
Născuți 1999 – Dragoș Diculescu, Antonio Năsturescu, Stefan Vasile Birloveanu, Andrei Neagu, Dan Stoica, Ovidiu Ioan Gherghina
Născut 1998 – Cosmin State
Născuți 1997 – Mihnea Valentin Andrei, Catalin Ioan Neculai, Anton Diaconescu

Proiectul Știința îl are drept principal pilon pe Goran Vrkic. Acesta, împreună cu agentul Vlad Andronescu, au conceput acest proiect, la care lucrează de mai mulți ani. De altfel, nivelul jucătorilor de la Știința este acesta datorită numărului foarte mare de antrenamente, lucru fără de care evident nu se poate activa în sportul de performanță. Vrkic activează de mai mult timp în cadrul Federației Române de Baschet.

De asemenea, antrenorul Ionuț Bâscoveanu a adus la Știința câțiva jucători pe care i-a format la Laguna București.

Remarcabil este faptul că Știința București se evidențiază prin mai multe proiecte menite să promoveze tânărul jucător român. De altfel, conducătorul secției de baschet, Vasila Gîlcă este unul dintre principalii susținători ai promovării jucătorului român pe principii solide, adică printr-o muncă eficientă exact acolo unde acest lucru se impune – în sectorul juvenil.

Articole din aceeași categorie

6 comentarii On Știința București a devenit campioană la U20 cu șase jucători U18 și doi U17

  • Nu stiu care din jucatori provine de la CS4 Sports. Eu stiu ca provin de la Dan Dacian, Laguna, A.Vlaicu, Spike si Brasov (e vorba de cei nascuti 1999 si 2000).

  • adaug si CSS Pajura si Baller la cluburile de unde provin jucatorii.

  • Barloveanu si Radu Petrescu nu cumva sunt de la 4sport ? Diaconescu a jucat la Steaua vreo 2 sezoane chiar daca a fost format la Pajura.

  • Nu. La CS4 Sports este un alt Petrescu(Edy n.1999), iar Birloveanu dupa cum a spus d-nul Arion a jucat la Vlaicu pina la U15.

  • Am verificat pe site-ul FRB. In sezonul 2014-2015, la U16 juca un Stefan Vasile Birloveanu, la asta ma refeream. Legat de Petrescu aveti dreptate, l-am confundat cu Edy.

  • Dupa cum a zis d-nul Arion (comentariu la un alt articol legat tot de F4 U20) Stefan BIRLOVEANU a jucat 1 sezon (U 16 cind s-a cistigat titlul national) la CS4 Sports. Apoi a venit la Stiinta.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.