Știința București este campioana României la U20 masculin

Știința București a devenit campioană a României la U20 msculin. Formația antrenată de Ionuț Bâscoveanu a obținut performanța în ultimul meci al turneului final pe care clubul amintit l-a găzduit.

Într-un meci în care oricare dintre protagoniste putea să devină campioană, dar exist și posibilitatea ca niciuna dintre ele să nu izbutească acest lucru, Știința a depășit pe Steaua CSM EximBank București. Rezultatul final a fost de 102-77.

Militarii au câștigat primul sfert la limită, însă Știința a controlt jocul pe prcursul ultimelor 30 minute de joc. „Bufnițele din Regie” au avut nevoie de o victorie la peste 24 puncte pentru a câștiga titlul național, lucru reușit pe parcursul secvenței decisive. Steaua s-a apropiat din nou, dar Știința a obținut o victorie la diferență suficientă pentru a deveni campioană.

Dragoș Diculescu a totalizat 26 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive pentru învingători. În replică, Georges Darwiche a terminat cu 15 puncte, 5 pase decisive pentru Steaua.

În meciul de deschidere al zilei, CN Aurel Vlaicu a dispus de U-BT Cluj-Napoca cu scorul de 82-59. Jocul a decurs sub semnul echilibrului în primul sfert. Următoarele trei secvențe au fost controlate de bucureșteni, care s-au desprins constant pe tabela de marcaj.

Nicolae Ciucă a totalizat 15 puncte, 12 recuperări, Ștefan Mainea a adăugat 13 puncte, 13 recuperări, alți doi jucători având peste 10 puncte pentru învingători. Camil Berculescu a replicat cu 17 puncte pentru ardeleni.

Clasament final

1. Știința București 2/1 5 puncte (+12)
2. Aurel Vlaicu 2/1 5 puncte (+11)
3. Steaua CSM EximBank 2/1 5 puncte (-23)
4. U-T Cluj-Napoca 0/3 3 puncte

Reamintim că Aurel Vlaicu a fost campioană a României la U20 masculin în sezonul precedent.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Știința București este campioana României la U20 masculin

  • Poate este de interes sa subliniati ca acest succes a fost obtinut folosind multi jucatori foarte tineri. (nascuti 1999 si 2000)!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.