Steaua Roșie Belgrad a renunțat la Schortsanitis

Steaua Roșie Belgrad a anunțat despărțirea de pivotul Sofoklis Schortsanitis. Uriașul elen a fost legitimat în această vară de campioana Serbiei, însă el nu a reușit să se adapteze la această formație. Cele două părți au convenit asupra unei depărțiri pe cale amiabilă.

În șase meciuri jucate la nivelul Ligii Adriatice, Sofo a avut medii statistice de 4.8 puncte și 2.5 recuperări pe partidă. În două partide la nivel de Euroligă, Schortsanitis a avut medii de 4.5 puncte și 0.5 recuperări cu 2.0 posesii pierdute în 15 minute pe meci pentru -1.5 la eficiență.

Înalt de 2.06 metri și greu de peste 150 kilograme, sportivul în vârstă de 30 ani are o experiență de zece sezoane la nivel de Euroligă. În prealabil, el a jucat pentru Olympiacos Pireu, Maccabi Tel-Aviv și Panathinaikos Atena la nivelul celei mai puternice competiții continentale. Are 197 meciuri în Euroligă cu medii de 8.4 puncte, 2.8 recuperări și 0.8 pase decisive cu procentaj de 59% din acăiune și 58% la linia de pedeapsă. A câștigat Euroliga în anul 2014. În prealabil, Sofo a jucat pentru Iraklis Salonic, Pallacanestro Cantu și Aris Salonic înaintea debutului la nivel de Euroligă.

De notat că Sofo a jucat în luna septembrie la Timișoara, într-o partidă amicală ce a opus pe BC din localitate și Steaua Roșie.

Vladimir Stimac a fost deja legitimat de către sârbi. Pivotul amintit îl va înlocui pe Sofo, urmând să împartă minutele la poziția 5 cu Maik Zirbes. Stimac a jucat în ultimii ani în Letonia, Cehia, Turcia, Germania și Spania. El sosește de la Estudiantes Madrid, acolo unde a început sezonul 2015/16.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.