Steaua Roșie Belgrad l-a recrutat pe Jonah Bolden

Steaua Roșie Belgrad se pregătește pentru următorul sezon. Chiar dacă actualul nu s-a încheiat, întrucât mai are de disputat finala campionatului național al Serbiei, formația antrenată de către Dejan Radonjic și-a asigurat serviciile unui jucător australian pentru stagiunea 2017/18.

Jonah Bolden a fost legitimat de Steaua Roșie. Cele două părți au convenit asupra unui contract pentru următorii doi ani. El sosește de la FMP Belgrad, nimeni altcineva decât adversarul noii sale echipe în ultimul act al campionatului sârbesc.

Bolden a avut o contribuție importantă de-a lungul întregului sezon, incluzând semifinala cu Partizan Belgrad, câștigată de FMP cu 2-0 la general. În 25 meciuri jucate la nivelul Ligii Adriatice, Jonah a avut medii de 12.9 puncte, 7.2 recuperări, 1.8 pase decisive, 1.0 intercepții și 1.0 capace în 27.7 minute.

În vârstă de 21 ani, Bolden a debutat în baschetul profesionist pe parcursul sezonului 2016/17. Măsoară 2.08 metri și evoluează la poziția 4. De notat că Jonah a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al sezonului în Liga Adriatică.

El a bifat două sezoane în NCAA, între 2014 și 2016, la UCLA Bruins. Australianul nu a participat la NBA Draft-ul de anul trecut, dar a optat să renunțe la ultimii doi ani în liga universitară și a decis să vină în Europa pentru a jua la nivel profesionist.

Așadar, Bolden se află în fața debutului în Euroligă.

Alte noutăți de la echipe angrenate în următoarea ediție a Euroligii masculine

Robertas Javtokas și-a anunțat retragerea din activitate. În vârstă de 37 ani, pivotul de 2.11 metri a decis să renunțe la activitatea de jucător după ce a câștigat un nou titlu de campion al Lituaniei, alături de Zalgiris Kaunas. El este unul dintre cei 17 jucători care au câștigat atât Euroliga, cât și EuroCup.

Unicaja Malaga a anunțat prelungirea contractelor pentru Daniel Diez (24 ani, 2.02 metri, pozițiile 3-4) și Jeff Brooks (27 ani, 2.3 metri, poziția 4).

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.