Steaua Roșie Belgrad obține un succes extrem de important în deplasare

Steaua Roșie Belgrad a obținut un succes impresionant, la Malaga, în etapa a 11-a din TOP 16 la nivel de Euroligă. Elevii lui Dejan Radonjic au învins pe revenire în fieful Unicajăi, scor 78-72.

Partida a demarat în nota de dominare a ibericilor. Aceștia s-au desprins la opt lungimi în primul sfert și conduceau cu 43-27 după 20 minute de joc efectiv. Revirimentul Stelei Roșii a început din sfertul al 3-lea și a continuat în secvența decisivă, atunci când a trecut în control pe tabela de marcaj. Belgrădenii au înscris 51 puncte și au încasat 29 în repriza secundă. Este a 3-a victorie din zece partide disputate în deplasare de deținătoarea Ligii Adriatice în actuala ediție a Euroligii masculine.

srb

Stefan Jovic a avut 17 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări, Marko Simonovic și Marko Guduric au adăugat câte 12 puncte, iar Quincy Miller a terminat cu 11 puncte și 7 recuperări pentru învingători. În replică, Nemanja Nedovic a avut 22 puncte, iar Will Thomas a contribuit cu 13 puncte pentru Malaga.

Acest succes permite campioanei Serbiei să-și sporească foarte mult șansele de calificare în playoff-ul Euroligii masculine. Ar fi o premieră pentru Steaua Roșie. În schimb, Unicaja Malaga nu mai are șanse de calificare în fazele eliminatorii ale competiției de top din Europa.

Într-un alt meci din Grupa E, Anadolu Efes Istanbul a învins pe Cedevita Zagreb cu scorul de 80-76. Jocul a fost decis în sfeertul decisiv, în cadrul căruia turcii au înscris 27 puncte, față de cele 22 ale campioanei Croației.

Thomas Heurtel a avut 19 puncte, 8 pase decisive, Derrick Brown și Dario Saric au adăugat câte 12 puncte, cu 6, respectiv 5 recuperări fiecare, iar Cedi Osman a terminat cu 10 puncte pentru învingători. Marko Arapovic și Nemanja Gordic au avut 16 puncte fiecare pentru Cedevita.

Situația în Grupa E după etapa a 11-a:

1. Fenerbahce Istanbul – 10/1
2. Lokomotiv Kuban – 7/4
3. Steaua Roșie Belgrad – 7/4
4. Panathinaikos Atena – 7/4
5. Anadolu Efes Istanbul – 5/6
6. Darussafaka Dogus – 3/8
7. Unicaja Malaga – 3/8
8. Cedevita Zagreb – 2/9

Așadar, trei echipe sunt eliminate din cursa pentru calificare în playoff. Fenerbahce este deja calificată și o va face cel mai probabil de pe prima poziție, adică va beneficia de avantajul terenului propriu.

Programul etapei a 12-a în Grupa E:

Lokomotiv Kuban vs Steaua Roșie Belgrad
Darussafaka Dogus vs Panathinaikos Atena
Cedevita Zagreb vs Fenerbahce Istanbul
Anadolu Efes Istanbul vs Unicaja Malaga

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.