Steaua Roșie Belgrad a câștigat Liga Adriatică pentru a 3-a oară consecutiv!

Steaua Roșie Belgrad a câștigat Liga Adriatică – ediția 2016/17. Campioana Serbiei a dispus de Cedevita Zagreb, scor 77-61, în Meciul 3 al finalei competiției. Ultima partidă a seriei finale s-a desfășurat la Zagreb.

Jocul a fost controlat de elevii lui Dejan Radonjic. Aceștia au construit un avantaj consistent pe parcursul primelor 30 minute de joc. Astfel la capătul priei secvenței diferența era de patru puncte, pentru ca la jumătatea confruntării să fie 46-39. Secvența a 3-a a consemnat desprinderea decisivă, scorul devenind 65-48. Ultimele zece minute de joc au consemnat puține realizări pe tabela de marcaj, jocul fiind controlat de Steaua Roșie.

Deon Thompson a totalizat 14 puncte, 4 recuperări și 3 capace, Marko Simonovic a adăugat 13 puncte, 5 recuperări și 3 intercepții, iar Nate Wolters a încheiat cu 11 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Toni Katic a totalizat 12 puncte pentru Cedevita.

Scorul general a fost de 3-0.

Este cel de-al 3-lea trofeu consecutiv de Liga Adriatică pentru Steaua Roșie Belgrad. Echipa amintită are trei astfel de trofee în palmares.

Cedevita Zagreb pierde din nou în finala Ligii Adriatică. Este cea de-a 4-a finală pierdută de actuala ampioană a Croației. Primele trei s-au consemnat în 2012, 2014 și 2015.

Prin câștigarea Ligii Adriatice, Steaua Roșie Belgrad își asigură prezența în următoarea ediție a Euroligii. Este al 13-lea club care va evolua în stagiunea următoare la nivelul cele mai puternice competiții din Europa. Primele 11 au contract cu Euroleage Basketball, iar al 12-lea este Unicaja Malaga, din postură de câștigătoare a EuroCup.

Ultimele trei locuri vor fi ocupate de: campioana Germaniei, câștigătoarea Ligii VTB (sau finalista dacă trofeul este adjudecat de CSKA Moscova), respectiv cea mai bine clasată din Liga ACB la încheierea sezonului cu condiția ca aceasta să nu fie Unicaja Malaga (de aici sunt exceptate Real Madrid, FC Barcelona și Baskonia Gasteiz). Dacă Malaga va fi el mai bine clasat club la finalul sezonului în Liga ACB, atunci ultimul loc va fi acordat unei alte țări și nu Spaniei.

Foto&video: aba-liga.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.