Steaua Roșie Belgrad este, din nou, campioană a Serbiei

Steaua Roșie Belgrad a devenit campioană a Serbiei, completând o triplă istorică. Formația pregătită de către Dejan Radonjic a depășit pe FMP Belgrad cu scorul de 87-57, în Meciul 3 al finalei campionatului din țara vecină. Scorul general a fost de 3-0.

Jocul a demarat cu un parțial de 30-9 în favoarea Stelei Roșii. Lucrurile nu s-au schimbat în continuare, ecartul urcând la peste 30 de puncte după 30 minute de joc efectiv. Secvența decisivă nu a mai contat și meciul s-a terminat cu cel de-al 3-lea trofeu stagional pentru Steaua Roșie.

Ognjen Dobric a totalizat 25 puncte, iar Nemanja Dangubic a adăugat 16 pentru învingători. Isiah Austin și Aleksa Radanov au avut câte 13 puncte pentru FMP.

Steaua Roșie Belgrad a câștigat în sezonul 2016/17 atât Liga Adriatică, ce i-a asigurat prezența în următoarea ediție a Euroligii, cât și Cupa Serbiei. Astfel, titlul de campioană a Serbiei completează un sezon aproape perfect pentru elevii lui Radonjic.

Singurul neajuns a fost ratarea calificării în playoff-ul Euroligii, acolo unde s-a clasat pe locul 9 având ultimul (al 16-lea) buget din competiție.

Este cea de-a 2-a triplă obținută de Steaua Roșie în ultimii trei ani. De altfel, singurul trofeu ratat între 2015 și 2017 este Cupa Serbiei 2016. Celelalte opt trofee au ajuns în palmaresul acestei formații.

Este cel de-al 3-lea titlu național consecutiv pentru Steaua Roșie Belgrad. Totodată este al 18-lea campionat câștigat de această echipă în întreaga sa istorie (12 în Iugoslavia, câte 3 în Serbia-Muntenegru și Serbia).

Foto: www.aba-liga.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.